Люди

Drumul lui Ghenadie Moroşanu spre Hollywood

Când spui "cinematografie", te gândeşti la Hollywood, actori celebri şi Oscar. Lumea filmului este o poveste animată, în care noţiunea de imposibil dispare ca prin farmec. De acest lucru s-a convins şi Ghenadie Moroşanu, un tânăr din Republica Moldova care a ajuns în cetatea filmului, gata să cucerească mari ecrane. Care a fost drumul până la "american dream" şi ce "scenariu" are Ghenadie pentru cariera lui, aflăm din materialul de mai jos.

Din copilărie am fost încântat de film. Când aveam 15 ani mi-a venit ideea de a încerca lumea actoriei. Însă, primele încercări de a interacţiona cu domeniul cinematografic le-am făcut în anul 2009. Am avut ocazia să joc într-un episod din filmul "Женские мечты о дальних странах", produs de Vladimir Sevelikov şi filmat în oraşul meu natal, Anenii Noi.

Hollywoodul este inima cinematografiei din SUA, dar nu şi a cinematografiei din lumea întreagă. În jur de 250  mii de actori luptă pentru faimă şi roluri memorabile. Concurenţa nu iartă pe nimeni. Lupta e una dură,  iar sacrificiile multe. Dacă ai scopul să devii un star de cinema ajungând la Hollywood, trebuie să te înarmezi cu răbdare. Unii actori au devenit celebri în decurs de 5-10 ani, alţii într-un an, doi. Desigur, e nevoie de multă muncă, sârguinţă şi încredere în propriile forţe.

Los Angeles era oraşul în care visam să ajung pentru a-mi contura un viitor. Vreau să le mulţumesc părinţilor mei, soţiei, naşilor şi amicilor mei care mi-au oferit suportul moral, dar şi financiar, pentru a ajunge în L.A. Oportunitatea de a studia la una din cele mai bune şcoli de actorie din lume mi-a venit la ţanc. Am aplicat la Lee Strasberg Theatre and Film Institute. Iniţial era ultima instituţie la care doream să depun dosarul. Dar, fiind odată pe malul oceanului şi meditând la ce actori au trecut pe acolo, mi-am zis că trebuie să merg şi eu. Nume sonore ale filmului mondial au studiat acolo: Robert de Niro, Marlon Brando, Al Pacino, Angelina Jolie, Christopher Walken, etc.

Am mai multe proiecte cinematografice în care m-am filmat şi care sunt gata deja. La unele din ele mai aştept editarea. Sunt implicat în 4 piese teatrale, de asemenea, sunt co-producător la trei filme de scurt metraj, câteva musical-uri de cabaret. Lucrez la patru scnearii de film şi unul pentru teatru. La moment sunt regizor la un scurt metraj care va apărea curând, "Ion, calul şi tractorul".

Cinematografia din Republica Moldova are un viitor frumos. Eu cred în ea şi în visul ei. Actorii sunt talentaţi, regizorii şi operatorii produc filme bune. Aşa cum sunt lucrurile cu bune şi cu rele, lumea cinematografică autohtonă îşi va crea singură filmul propriului ei destin. Sunt sigur că producţiile mele vor uni actorii din SUA şi din ţara noastră, iar acest lucru are toate şansele de a se materializa. Îmi doresc foarte mult să muncesc alături de regizori moldoveni, să pot să îmi promovez cultura, oamenii şi valorile care se nasc pe acest pământ.

Iuliana Mămăligă

allfun

Еще Люди