Люди

Geta Bagheta – despre pasiunea pentru maşini şi fotografie

Geta Bagheta este un nume relevant în domeniul fotografiei de la noi, personalitatea şi stilul căreia emană în acelaşi timp adrenalină şi rafinament. De mai bine de un an îi place să prindă în obiectivul camerei sale fiare sălbatice cu sute de cai putere sub capotă. Și fiindcă nu ratează nici o ocazie în acest sens, Geta a revenit recent de la un eveniment unic pentru auomobilişti - Ace Parade. Cu ce emoţii şi experienţă s-a întors din România şi mai ales despre pasiunea sa pentru automobilele de top aflaţi din interviul ce urmează:

Geta, сe reprezintă proiectul Ace Parade?

Ace Parade este un proiect în care pasionaţii de automobilism au avut oportunitatea unică de a se întâlni, a se cunoaşte, a face schimb de experienţă. În cadrul acestui eveniment, toţi participanţii au petrecut câteva zile minunate împreună, pe un traseu absolut superb, unde au putut să dea frâu liber cailor putere de sub capotă, evident cu multă atenţie şi în limita bunului simţ.

Care a fost misiunea ta la acest eveniment?

Am avut  misiunea de a imortaliza cele mai frumoase clipe din această călătorie pe roţi. Din mers, la staţiile peco, pe traseu şi în locurile minunate unde ne-am oprit. Lucrând ca fotograf, am reuşit să înţeleg proiectul din interiorul lui, să cunosc o grămadă de lume frumoasă, ce împărtăşesc aceeaşi pasiune. Sper că am adus un plus benefic, acestui eveniment pe latura fotografică.

Cît timp ai fost implicată în acest proiect? Ce destinaţii ai reuşit să vizitezi?

Încă din luna mai 2014 m-am implicat în acest proiect, când am fost contactată de organizatorul acestui eveniment, care m-a descoperit în urma muncii mele asupra Calendarului BMWPower Moldova. În total, am reuşit să trecem prin aproximativ 20 de judeţe din România, cu locaţii inedite precum: Bucureşti, Cluj-Napoca, Centrul istoric al Sighişoarei, Castelul Cantacuzino, Circuitul Speed Park din Bacău şi să nu uităm de superbul traseu – Transfăgărăşan.

Ai stat şi la volanul unor maşini sportive? Cu care din ele ai fi plecat acasă?

Am fost primită cu căldură în autoturisme, de fiecare participant, iar zâmbetul până la urechi mi-a fost asigurat pe tot parcursul evenimentului. Am dat o tura pe un circuit, seara, pentru prima data,  la volanul unui Audi A7. Fiecare maşină este unică în felul ei şi mi-ar fi greu să aleg, însă la final aş fi plecat acasă cu maşina câştigătoare pe circuit – Porsche-ul, venit la acest eveniment tocmai din Germania! Am avut de ales între: Mercedes SL55 AMG, Jaguar F-type, Audi A8, Porsche 911 GTS, Ford Mustang, Ferraro 458, BMW M5, Mercedes C350, Chevrolet Camaro Z28 SS (din care apropo, am făcut poze pe traseu), Subaru Impreza WRX PRODRIVE, Ferrari f430 F1, Jaguar XJ LWB şi multe altele.

Cu ce emoţii şi experienţă ai revenit din România?

Doar cu emoţii pozitive, cu zâmbetul pe buze, amintiri de neuitat şi, evident, o grămadă de poze. Am învăţat cum e să lucrezi cu oameni noi, într-o echipă mare, de la care am avut multe lucruri de preluat şi asimilat. M-am întors mai bogată din toate punctele de vedere şi aştept cu nerăbdare să ajung acolo şi anul viitor.

Automobilele sunt pasiunea ta?

Fără doar şi poate! O am din copilărie, când preferam să mă joc cu băieţii cu maşinuţele, decât cu fetele cu păpuşile, iar calculatorul îmi era plin de jocuri cu maşini. Totuşi, tind să cred că e o pasiune transmisă genetic, de la bunelul meu, care a fost şofer şi fotograf.

De cînd ai început să fotografiezi maşini?

Totul a început cu un an în urmă, când eu şi prietenii mei din Clubul BMWPower Moldova, am hotărât să realizăm primul calendar al pasionaţilor de BMW-uri din Moldova de acest gen. Am selectat 12 maşini şi locaţii diferite, unde am încercat să punem în valoare frumuseţea lor, încadrată în sânul naturii. Știu că ne-a reuşit, dat fiind faptul că toate exemplarele tipărite s-au vândut pe loc.

Ce experienţă ţi-a adus munca în pregătirea calendarului BMWPowerMoldova?

Am învăţat că nu e totul atât de simplu cum pare şi este nevoie de multă muncă şi nopţi nedormite, dacă vrei să ai un rezultat final aproape de perfecţiune. Trebuie să ştii să ai răbdare şi să ştii cum să lucrezi cu oamenii, cu fiecare în parte şi în grup. În orice caz, Calendarul BMWPower Moldova a fost un plus şi un punct de pornire în ceea ce a urmat în viaţa mea. Dacă nu realizam acest calendar, nu cred ca aş fi ajuns la Ace Parade în România.

Știu că eşti un fotograf freelancer. Care sunt avantajele acestei posturi?

Da, lucrez pentru mine. Avantajul ar fi, ca pot face o selecţie a oamenilor pe care doresc să îi fotografiez. Pot spune cu uşurinţă „nu”, pe când dacă aş fi fost angajată nu aş fi avut această posibilitate. Îmi place ceea ce fac şi nu aş abandona niciodată fotografia, fiindcă este ca aerul pentru mine!

Ai un stil aparte în fotografie, ai putea să-l descrii?

Da, am un stil aparte şi pot spune că se evidenţiază de restul. Cel puţin, asta îmi spun prietenii şi cunoscuţii. Nu am făcut niciodată cursuri de fotografie, am învăţat totul singură, am privit lucrările multor fotografi şi am luat de la fiecare ce are mai bun. Nu mă uit niciodată după nimeni şi fac doar ceea ce simt că e bine. Este un stil mai fin, în care tind să scot în evidenţă ce este mai frumos, cu nuanţe mai pastelate, ce aduc aminte de stilul vintage sau grunge.

Ce proiecte pregăteşti în viitor? Vei continua în această direcţie - de a fotografia automobilele?

Sunt o fire care se plictiseşte foarte repede şi sunt mereu în căutare de ceva nou, însă pasiunile rămân constante. Deci sigur, vă puteţi aştepta la o continuare a fotografiei de maşini, şi, cine ştie, poate mai pregătim un calendar în care, însă, vom combina maşini şi fete frumoase.

Liliana Matasari

allfun

Еще Люди