Люди

Natalia Barbu: O femeie realizată este o femeie iubită

Sinceră, cu o frumuseţe deosebit de feminină şi entuziasmată de concertul ce urmează - astfel am întâlnit-o pe Natalia Barbu în compania lui Alex Calancea. Ziua este prinsă în pregătiri, iar seara - în discuţii cu familia care a rămas la Bucureşti. Am mers în sala de repetiţii de unde am furat ceva detalii despre concertul ce urmează, am vorbit despre iubire şi alte momente ale fericirii.

Să începem interviul cu ultima noutate - Concertul "Te iubesc" din 22 octombrie...

Eu demult timp îmi doream să am un concert solo şi am în gând această idee de mai bine de un an. Unii artişti se pregătesc cel puţin două luni de un concert solo, noi însă o facem ceva mai repede. Va fi un concert de suflet, cu piese vechi care plac publicului, rearanjate muzical, dar păstrând esenţialul. Voi avea şi un moment de folclor mai deosebit.Țin să menţionez că mă ajută creatoarele Oblanc şi IrkaShoes, două fete talentate care au grijă de ţinuta mea scenică. Va fi o scenografie aparte şi vom  pune accent pe muzică bună, lumini şi atmosferă.

Ce relaţii te leagă de Alex Calancea (Band)?

De Alex Calancea mă leagă o prietenie foarte frumoasă. Să mă întrebi de când anume a început, chiar nu-ţi pot spune. Știu doar că într-o zi ne-am trezit deja fiind prieteni foarte buni. Alex este un profesionist în ceea ce face şi mulţi oameni de peste hotare recunosc că noi avem artişti care fac muzică bună. Plus, noi ne înţelegem şi în muzică. El e un energizer prin muzica sa, eu cu vocea tot sunt aşa, mai puternică. Dar, loc pe scenă este pentru fiecare. (zâmbeşte)

Te mai aventurezi să participi la concursuri mari, precum este Eurovision-ul?

Nu prea cred. Concursurile înseamnă foarte mult pentru un artist începător. Eurovisionul este foarte important pentru ca să te cunoască publicul sau poate e ceva strategic. De exemplu, Patricia Kaas, era cunoscută publicului, dar  a vrut să reapară în vizor şi după aia a avut o serie de concerte de succes în partea de Est a Europei. Chiar şi la noi a fost în acea perioadă.

Dar când un artist atinge culmile carierei?

Pentru fiecare e individual. Pentru unii este suficientă recunoaşterea unui public de mii de fani. Cineva visează la scene mari şi la milioane de fani. Da, este şi asta o realizare, dar în acest caz trebuie să înţelegi cum stau lucrurile şi la ce trebuie să renunţi. La un moment dat, când un artist ajunge acolo sus, îşi dă seama cât de nefericit este fiindcă a ignorat viaţa sa personală. Trebuie să faci sacrificii.

Se ascultă Natalia Barbu în familia Barbu Sota?

Se mai ascultă uneori, când este o piesă nouă, când am videoclip nou sau atunci când vreau părerea familiei şi a prietenilor, fiindcă pentru mine contează. Soţul meu mai pune piesele mele şi le prezintă prietenilor, dar în rest nu sunt persoana care să stau să mă ascult şi să insist pe piesele mele. În schimb, se ascultă jazz, muzică clasică. Băiatul meu, Victoraş a dezvoltat o preferinţă pentru muzica clasică. Și asta e foarte frumos, zic eu. Nu cred că mi-ar fi plăcut să observ că-i place, Jay Z, de exemplu.

Noua ta piesă în română când o auzim?

În acest weekend voi filma un videoclip pentru  piesa nouă "Ai plecat". O voi lansa-o în următoarea săptămână. Nu va fi un eveniment pompos, deoarece suntem prinşi în repetiţiile pentru concert. Dar, va fi un videoclip şi o piesă bazată pe emoţii, pe suflet.

Scurt despre iubire:

"Te iubesc" pentru că asta vreau să spun publicului de acasă.

Iubesc viaţa, iubesc oamenii, îmi iubesc familia, natura, muzica, arta. Iubesc tot ce-i frumos.

Viaţa frumoasă constă în iubire. Cred în iubire.

Nu aş renunţa vreodată la familie. Și la muzică.

O femeie realizată este o femeie iubită.

Iarăşi iubire?

Da, fiindcă o femeie iubită este o femeie răsfăţată, susţinută. Este o femeie fericită.

Text: Ludmila Popescu

Foto: Ion Pleş

allfun

Еще Люди