Люди

Liliana Alcaz – moldoveanca care a ajuns actriță în Bollywood

În materialul de astăzi o să aflați despre o tânără din țara noastră care și-a încercat destinul în două țări: Germania și India. În prima, eroina noastră și-a croit o carieră, iar în India, a ajuns actriță în marea lume a Bollywood-ului. Liliana Alcaz ne povestește experiența ei de viață dar și diferențele dintre cele două țări.


Știm cu toții poveștile despre tinerii care își iau traista în spate și pleacă în lumea mare neștiind ce îi așteaptă. Exact așa a fost și povestea mea.Sunt fascinată de aventură și călătorii. Viața în Germania a fost și este cea mai impresionantă aventură, plină de văi și dealuri, plină de adrenalină. În 2002 plecam în Germania urmîndu-mi chemarea, strigătul inimii. Germania a fost locul în care am fost pusă la toate încercările posibile. Am fost călită ca o sabie în foc fierbinte și apoi în apă. Dușuri calde și reci aparțineau cotidianului. Răbdarea imensă, tăria de caracter, credința și puterea de a trece orice obstacol m-au ajutat să mă ridic și să-mi ating toate scopurile. Privind acum în urmă și uitând de toate greutățile prin care am trecut pot zice că sunt mândră de mine pentru ceea ce am devenit acum chiar dacă mai e mult de lucru.

În perioada șederii mele în Germania am avut cele mai diverse joburi începând de la servicii de curățenie, lucru cu copii și bătrânii, profesoară de dansuri etc. După absolvirea licenței și masteratului la facultatea de Management Internațional în Germania am lucrat în calitate de directoare de hotel în Flensburg. La momentul actual sunt implicată într-un proiect italian pentru o companie producătoare de mobilă de lux.

Proiectele sufletului meu sunt multe: intreprinderea "Lilly Marlen Production",  unde lucrez la  un reality showu depre experiențele moldovenilor de peste hotare - "Moldovanu-n lumea mare", patentat în Moldova,  sunt managerul unei formații românești din Munchen, dirijată de Alin Gabriel Stan etc.

La facultatea economică din Flensburg există un semestru obligatoriu peste hotare. Puteam să aleg între America Latină și Asia. Destinul m-a dus în India unde am început să fac practică și ajutor social la casa de copii din Bhopal Nitya Seva. India îmi aducea mult aminte de Moldova, mai ales de satul bunicilor. Imediat m-am simțit ca la mine acasă. Un gând însă nu mă lăsa în pace – Bollywood! Visul meu din copilarie de a fi actor a devenit în India realitate. Bollywoodul m-a primit cu mâinile deschise. Datorită educației artistice din Moldova (Școala de Arte "A. Stîrcea", ansamblul de dansuri"Codreanca", "Fluieraș") am intrat rapid în lumea show businessului fiind implicată în peste 100 de producții de buget mare: filme, spectacole etc. Eram într-o poveste pe care nici nu am putut să mi-o imaginez, veniturile fiind imense. Mi s-a deschis o lume nouă: actori, modele, designeri, oameni de afaceri, politicieni, celebrități si un nou lifestyle. Am avut șofer, make up artist, asistent și fată de serviciu privată. Acesta a fost apogeul sejurului în India.

Fiind nevoită să mă întorc în Germania pentru  a nu-mi a pierde reședința și pentru a-mi finaliza studiile, am părăsit India, întrorcându-mă doar pentru proiecte mai speciale cum a fost videoclipul remixului indian "Jimmy Jimmy".

În general, Germania e o țară bine organizată unde totul este pus la punct și viața decurge în jurul "Termincalendarului". Viața e planificată exact pentru câțiva ani înainte. Spontanietate nu prea există. Se așteaptă profesionalizm și bun simț. Dacă reușesti să găsești mijlocul de aur pentru tine – poți duce o viață frumoasă cu multe posibiliăți și fără multe griji. Germania este o țară care a creat un sistem social protectiv "de seră", ce oferă siguranță și baza necesară pentru viața cetățenilor ei.

Germania e foarte diferită de la Nord la Sud. Dacă ai noroc, găsești peste tot oameni frumoși care te vor susține la nevoie. M-au impresionat obiceiurile de mâncare în familie: dimineața și seara (între 18.00 și 19.00) se consumă "ceva pe pâine": pâine neagrăcu diverse tipuri cu unt, cașcaval, salamuri, salate tipice, aperitive. Mâncare gătită e doar odată la prânz (se mănâncă fără pâine doar un fel de mâncare, mai des cartofi fierți, pasta, supe, mâncare cu sos, fructe fierte etc.). În general, mâncarea în familiile cu copii este ușoară, sănătoasă.

Când ești invitat în ospeție, deobicei te informează dacă se va servi masa ori doar cafea cu prăjituri. Spontan poți vizita doar cei mai apropiați prieteni, cu restul trebuie să faci o "programare" din timp.

Cu toate că primii pași aici au fost foarte grei, nu-mi pare rău că am venit, doarece Germania a fost biletul meu spre independență, dezvoltare personală și profesională, libertate și autenticitate. Aici, dacă ești o personă plină de caracter, charismă și dorință totul este posibil. Fiind peste hotare totul e în mâinile tale, ești un supraviețuitor!  Eu am reușit.

Iuliana Mămăligă

allfun

Еще Люди