Тема

Dragoste și violență în culisele teatrului Eugene Ionesco

De la dragoste la violență e un singur pas. Nu o spunem noi, dar o spune denumirea premierei ”Violența, o istorie a dragostei” ce va avea loc în acest weekend la teatrul Eugene Ionesco. Am deschis ușa sălii de teatru mai devreme decât toți și vă prezentăm câteva momente unice de mișcare, joc actoricesc, emoții - de la dragoste la violență și o coregrafie fixată pe trăirile personajelor.


În spatele ușilor închise pentru spectatori au loc repetițiile pentru premiera spectacolului ”Violența, o istorie a dragostei”, care va avea loc în acest weekend. Pe scenă - zece actori din trupa TEI și doi dansatori profesioniști, în sală - regizorul suedez Benoo Voorham, iar la pupitrul luminilor - dirijorii de efecte vizuale.


Ceea ce se întâmplă pe scenă este o repetiție cu totul deosebită. Mișcare, transformare, emoție și dansuri la limitele pasiunii și violenței.

Istoria spectacolului a început acum câteva luni, când colectivul TEI a ales tema și denumirea spectacolului și i-au prezentat-o regizorului Benoo Voorham. De ce Benoo? Pentru că și-au dorit ceva nou pe scena teatrului Ionesco și la repetiții s-a simțit aceasta. Benoo este un coregraf cunoscut în întreaga Europă datorită tehnicii lui de realizare a unui spectacol și anume imporvizația și coregrafia.

Spectacolul ”Violența, o istorie de dragoste” nu a avut un scenariu fix, la început. Nu a existat o istorie schițată. Ceea ce vom vedea în acest weekend pe scenă e o poveste scrisă chiar în timpul repetițiilor, unde fiecare actor a contribut la modelarea întregii istorii după propriile viziuni și trăiri.


Chiar și acum, în timpul repetițiilor, într-o oră de vreme, regizorul a urcat pe scenă pentru a da sugestii de nenumărate ori, astel încât spectacolul, cu o zi  înainte de premieră, continuă să adopte transformări.

Violența, o poveste a dragostei – titlu spectacolului este confirmat de jocul actoricesc și coregrafia actorilor. Un mix de emoții și trăiri, un joc de la dragoste la violență. Dragoste dintr-un cuplu, pasiunea momentelor intime, relația mamă-fiu, momente de hărțuire sexual – pe toate le veți putea vedea în acest weekend, pe scena teatrului Eugene Ionesco.

Jurnalist: Ludmila Popescu

Fotogral: Tina Purcel

allfun

Еще Тема