Тема

Alexandrin Buraga despre deschiderea primului showroom Delta Studio la Chişinău

Omul trebuie să fie înconjurat de spaţii care dau senzaţii de bucurie în viaţă - acesta este principiul de activitate al designerului Alexandrin Buraga. Pasiunea şi perseverenţa i-a permis să devină arhitect asociat şi director al reprezentanţei pe Europa de Est al unuia dintre cele mai prestigioase birouri de proiectare din România – DSBA (Dorin Ștefan Birou de Arhitectură) şi să-şi construiască propria carieră în cadrul companiei româneşti de design Delta Studio. S-a convins de calitatea produselor, de profesionalismul echipei şi a decis să-şi împărtăşească experienţa cu cei de la Chişinău. Astfel, începînd cu data de 5 decembrie, odată cu deschiderea primului showroom Delta Studio la Chişinău, cei din Moldova vor avea acces direct la calitate şi exclusivitate.

Delta Studio este o companie românească cu peste 20 de ani de activitate în domeniul amenajărilor de interior. Este primul brand românesc care a participat şi a fost apreciat la târgurile internaţionale de mobilier cu producţie proprie. Are o gamă variată de servicii: de la furnizare de gresie şi faianţă până la mobilă de baie, bucătărie, living. Deci, orice mobilă la comandă. Pe lângă aceasta, Delta Studio beneficiază de furnizare de mobilier italian, corpuri de iluminat şi oferă servicii integrate de amenajări interioare, de la proiectare pînă la darea în exploatare.

De ce Delta Studio şi care sunt avantajele acestei companii? Unul dintre avantajele principale este o echipă de profesionişti bine pregătiţi, care acoperă toate ramurile cu care se ocupă firma de la partea de proiectare, până la producere de mobilier şi montare. Avem o colaborare foarte strânsă între showroom, designer şi beneficiar.

Showroom-ul de la Chişinău este o ocazie de afirmare pentru tinerii specialişti, fiindcă promovează, în mod implicit, designerii. Fiecare designer şi arhitect din R. Moldova va putea să se expună şi să fie promovat gratuit în cadrul showroom-ului. Astfel, potenţialul client îşi va putea alege designerul cu care să colaboreze. Sigur că va fi şi o selecţie. Vor fi aleşi designeri care au o abordare apropiată celei de la Delta Studio. Este o ocazie foarte frumoasă, fiindcă designerii care vor colabora mai activ cu noi, vor avea posibilitatea de a se expune şi în afara ţării: România, Italia, Spania, Dubai şi alte locaţii unde avem parteneriate.

Am avut ocazia să experimentez produsele companiei în propriile mele proiecte atît în Chişinău cît şi în Bucureşti. Cunosc tot procesul organizatoric de furnizare şi amenajare şi pot spune că odată ce am ajuns să înţeleg procesul din spatele cortinei, mi-am dat seama că trebuie să împart această experienţă cu beneficiarii şi potenţialii clienţi din Republica Moldova. Motivul e simplu - pentru că oamenii merită să fie înconjuraţi de spaţii frumoase care dau senzaţii de bucurie în viaţă.

Venim cu preţuri competitive pentru piaţa din ţara noastră. Acestea vor fi adaptate la cerinţele şi posibilităţile beneficiarilor. În plus, avem o gamă foarte largă de materiale şi de servicii care sunt din start împărţite pe categorii de 5 stele, de 4 stele, de 3 stele. Trebuie să se înţeleagă că Delta Studio este un showroom care se integrează pe nişa exclusivistă, în care competitivitatea, aportul şi calitatea sunt la un nivel înalt.

Cum evităm kitsch-ul? Este vorba despre transmiterea corectă a ceea ce înseamnă frumos. Beneficiarul trebuie educat. Educat în mod indirect. Procesul de proiectare este unul inspirat, iar designerul, prin modul său de a fi, de a discuta, de a transmite acest frumos, devine un simbol a ceea ce face. Dacă acest proces este unul coerent, în care beneficiarul este mult mai receptiv la imagini de calitate şi confort, atunci reuşim să evităm apariţia kitsch-ului.

Clientul model este clientul care are încredere în designerul său. Este foarte important ca această încredere să fie obţinută de către designer şi acest fapt rezultă dintr-o comunicare eficientă. De aceea, se întâmplă foarte des că în momentul proiectării designerul şi clientul devin prieteni apropiaţi.

Producţia din RM are potenţial, dar nu este exploatată în direcţia care trebuie. Există tendinţe internaţionale stabilite de către designerii cu renume internaţional. În momentul de faţă, e binevenit să preluăm elemente din tendinţele actuale. Mai mult de atât, să anticipăm o tendinţă. Produsului autohton îi lipseşte capacitatea de a anticipa o tendinţă - lucru cu mult mai complicat, dar şi mult mai profund.

Este foarte important ca designul să fie adaptat culturii locale şi este bine de promovat tradiţia în cadrul produsului autohton. Factorul tradiţionalismului se pierde pe fundalul inovaţiei, deşi, în multe cazuri, acesta stă la baza conceptului şi constituie un element de inspiraţie. Tradiţionalismul poate fi regăsit în detalii şi este foarte important ca îmbinarea dintre acesta şi modernism să fie una de calitate, de altfel ajungem iarăşi la kitsch.

Rezultatul vine din Dedicaţie, Pasiune şi foarte multă Muncă. În fiecare dimineaţă mă trezesc cu gândul de a aborda într-o manieră diferită aceleaşi lucruri pe care le fac în fiecare zi. Încerc să mă dedic în totalitate acestei porniri lăuntrice.

Aş lucra cu oricine pentru că sunt convins că pot să transmit frumosul. Chiar şi oamenilor care nu au capacitatea de a-l percepe. Sunt principial faţă de lucrurile care au valorare şi care constituie rezultatul final. Îmi plac lucrurile care te fac să te simţi bine, pe care vrei să le atingi, să le savurezi. Sunt anumite emoţii şi stări pe care un interior ar trebui să le emane şi tot ce fac este bazat pe acest principiu.

*Pentru mai multe detalii accesaţi pagina de facebook personală Alexandrin Buraga, pagina oficială a studioului Delta Studio sau accesaţi video informativ.

Text: Ludmila Popescu

Foto: Tina Purcel

allfun

Еще Тема