Columns

Ronin Terrente

Ronin Terente

Hai să fim bărbaţi, femeilor!

... Femeia, de cele mai dese ori, este privită ca un aparat de făcut cafea şi mâncare şi cu care mai faci şi sex în timpul liber...

Bună, dragă concitadin şi oaspete al capitalei, de ceva vreme n-am fost pe aici pentru că eram prins în diferite menghine pe care singur mi le creez, omul trebuie să se mişte dacă nu vrea să amurtă sau să ruginească stând, mişcare înseamnă viaţă, după cum bine ştiţi şi voi.  Azi, însă, m-am trezit cu dorinţa de a împărtăşi cu voi un gând care mă tot scarpină de ceva vreme şi anume: nu vi se pare că bărbaţii s-au îndulcit şi nu respectă deloc femeile?

Foarte des văd cazuri în transportul public în care se eliberează un scaun lângă care stau un bărbat şi o femeie şi, de regulă, bărbatul sare primul pe scaun, fără să se uite măcar în direcţia doamnei. Sau văd cum se ceartă şi bărbatul plin de sine îi spune că-i va sparge moaca, asta în plină zi în mijlocul oraşului, unei femei necunoscute, doar pentru că ea a greşit sau a zis ceva aiurea, ori văd bărbaţi care, atunci când o domnişoară drăguţă îi face observaţie că a făcut un gest urât, a aruncat ambalajul jos sau altceva din registrul ăsta, el, marele coios, rânjeşte şi îi întoarce demonstrativ spatele dând cu piciorul în rahatul pe care tocmai l-a făcut, mândru ca un porc în băltoacă. Pe mine, tot bărbat,  asemenea comportament mă supără pentru că mă descalifică şi mă coboară în ochii partenerei, pe voi nu?


Din câte ştiu eu, toţi vin dintr-o femeie, ceea ce înseamnă că toţi bărbaţii cunosc cel puţin o femeie, pe mama. Mai sunt şi unii care au surori şi iubite de prea mulţi ani, apropo am observat că bărbaţii care au femei în familie, nu de mama spun, se comportă mai urât cu alte femei decât bărbaţii care vin doar din familii cu fraţi şi sunt înconjuraţi numai de bărbaţi, o chestie care nu mă lasă să dorm este: pe aceşti dobitoci femeile din familie cum îi suportă?

Suntem un stat misogin, citesc asta în ochii bărbaţilor din jurul meu. Femeia, de cele mai dese ori, este privită ca un aparat de făcut cafea şi mâncare şi cu care mai faci şi sex în timpul liber, oricât n-ar încerca femeile să câştige şi oricât nu vor răcni că vor drepturi egale şi sunt emancipate, bărbatul tot o jivină obraznică va rămâne, un penis puturos sau o bombonică prea dulce pentru a fi numit bărbat.

Cum putem să rezolvăm asta? Prin educaţie. Educaţia care porneşte de la mama, am cunoscut familii în care mama îl sfătuia să-şi mai bată nevasta periodic, deşi băiatul nu era deloc violent, asta apropo de mame, deci cum am spus prima femeie din viaţa oricărui bărbat este MAMA.

Că un bărbat va creşte dulce şi cu trăsături de domniţă sau un bătăuş şi un bădăran care loveşte fetele din clasă, toate vin din familie, ştiu că v-au spus că ţine de colectiv şi de societate, e adevărat şi asta, dar primii 7 ani îi stă la fusta mamei şi ea e prima responsabilă de tot ce-i va face băiatul. Din păcate sau din fericire nu tata ci anume mama, puteţi să mă contraziceţi, dar am făcut un studiu foarte atent şi sunt sigur de asta. N-am citit în cărţi, am văzut cu ochii mei.

De exemplu, mama mea mă bătea dacă afla că am supărat vreo fată sau am jignit pe cineva de sex opus, iar dacă mă certam cu băieţii nu se amesteca deloc, am fost educat să respect femeile nu cu bâta, pur şi simplu îmi respect mama şi asta nu-mi dă voie să-mi bat joc de alte mame. Deşi, recunosc, sunt un pic misogin atunci când văd cât de proaste pot fi unele femei, prostia bărbatului o iert pentru că-i aşa mai necioplit şi mai bădăran de fire, dar prostia femeilor e încăpăţinată şi sigură, asta mă irită uneori, siguranţa cu care femeia ţine la prostia ei, sigur că ar trebui să iert tot, asta şi fac, dar spun doar că uneori mă irită asta.

Hai să revenim la oile noastre, adică la bărbaţi, de ce sunt atât de josnici şi meschini unii? Simplu, unii pentru că-s limitaţi şi proşti în pat, iar alţii pentru că-s prea siguri şi se cred prea buni. Unii se apără aşa, iar alţii sunt orgolioşi din fire.  Aş putea vorbi mult despre bărbaţi şi despre moravurile lor, dar nu asta contează, contează să găsim buba aia cu puroi şi să apăsăm pe ea ca să-i scoatem tot răul.

Dragi femei care aveţi de crescut bărbaţi, sau aveţi deja bărbaţi mari în familie, educaţi-i, vă rog,  să iubească alte femei aşa cum vă iubesc pe voi, ba chiar mai tare, bărbatul trebuie dat cu botul în glod, dar fără să-l pătaţi şi aşa ca el să creadă că singur a căzut, o femeie deşteaptă ştie cum să facă asta, iar voi sunteţi femei deştepte, eu în asta încă cred.

Dragi bărbaţi, dacă n-aţi avut educaţie acasă şi nu ştiţi că o femeie trebuie respectată măcar pentru faptul că are vagin şi tu nu ai, dacă ai fost obijduit în familie de femei şi vrei să te răzbuni pe altele, vreau să te atenţionez că ea e sora şi verişoara cuiva, e iubită de cineva şi va avea şi ea copii odată, ai grijă la asta, dacă nu va avea copii tăi atunci fii sigur că-i va avea cu altul, mai rău sau mai bun,  să ştii asta şi încă ceva, numai unul fără coaie poate lovi o femeie.

Sper că aţi înţeles unde bat, întotdeauna am crezut că omul care citeşte asta e mai deştept decât cel despre care scriu asta. Hai să fim bărbaţi, femeilor!

Pace.

Еще Columns