Columns

Ronin Terrente

Ronin Terente

Eu mi-am înşelat iubita

…te înşeli, sau eşti înșelat?

Cred că ştiţi cu toţii cum e în relaţii, începi să iubeşti pe cineva şi zici că nu eşti deloc gelos, dar eşti destul de gelos, spui că fiecare are voie în timpul liber să facă orice, chiar şi voluntariat, deşi nu vrei ca partenerul tău să facă voluntariat cu alţi lideri copilandri. Cred că ştiţi şi momentele în care stai cu ea/el în pat sau în trasportul public şi vă promiteţi munţii şi marea, iar periodic vă mai şi întrebaţi dacă asta va dura veşnic şi desigur vă ziceţi că va dura mai mult decât o veşnicie. Iar după toate astea, vă întrebaţi de câteva mii de ori pe săptămână: "tu ai să mă înşeli vreodată?", "ai să-mi spui dacă se va întâmpla?", "hai să ne despărţim dacă simţi că e altcineva acolo!?", "ai pe cineva?", "al cui e numărul acesta!?", şi tot aşa.

Știţi cu toţii cum e să promitem, să consruim relaţii bazate doar pe adevăr, dar băgăm şi minciuni care par inofensive, toate minciunile par inofesive la prima vedere. Zilnic apar momente penibile şi mici flirturi cărora nu le acordăm atenţie sporită decât dacă nu începem să ne implicăm în jocurile alea periculoase şi ne mai lăsăm furaţi de adrenalina pe care o ai atunci când cazi în ghearele ispitei. Asta se petrece de multe ori fără să-ţi dai seama. Uneori te prinzi că aproape ţi-ai înşelat partenerul, doar pentru că ai făcut nişte glumiţe la o petrecere.


M-am gândit la asta de multe ori, adică, când apare momentul că eşti gata să treci pragul, când înşelăm şi de ce o facem, când ajungem amanţii cuiva sau alţii ajung amanţii noştri. Mai des o fac bărbaţii, adică bărbatul ocupat mai des înşeală decât femeia ocupată (nu mă refer neapărat la căsătoriţi), pentru că femeile sunt nişte scorpii fără scrupule, femeile singure ar pune mâna pe un bărbat ocupat doar pentru a se distra un pic, să vadă dacă-l poate controla. Un bărbat nu se bagă la o femeie ocupată doar dacă nu-i prea pasă de dinţi sau are rude dentişti, sau dacă ştie că n-are să se trezească cu ea la uşă plângând. Mai des bărbaţii devin amanţii femeilor căsătorite, mă refer la bărbaţii singuri şi femeile ocupate, de ele scapi uşor, nu ştiu dacă-i clar ce spun. Hai că încerc să explic mai pe înţelesul copilului de şase ani.

Eu am înşelat, nu vă zic pe cine, dar am înşelat, iar tipa cu care am făcut-o, de câteva ori, era o tipă care o ştia pe iubita mea de atunci şi ştia foarte bine în ce relaţie sunt. Statistica spune că cel mai des îţi fură iubitul o rudă apropiată sau o prietenă cu care te vezi prea des (aia nu era nici prietenă, nici rudă, doar o ştia şi atât). Aşa se întîmplă la femei. Iar în vazul bărbaţilor, cel mai des îţi fură iubita un tip care nu prea te cunoaşte şi nici nu prea vrea să o facă, sau te ştie prea puţin.

De ce mi-am înşelat eu iubita atunci? Nu ştiu. Voiam să încerc, cred că din curiozitate. Asta a fost, nu-mi pare rău, n-aş mai face-o probabil, dar de părut rău nu-mi pare deloc. În schimb am înţeles cum funcţionează treaba. De exemplu, fetelor li se pare excitant, de multe ori, să fie cu un bărbat ocupat, ele intenţonat uită lucruri şi fire de păr, intenţionat scriu mesaje noaptea şi intenţionat se bagă-n seamă. Iată de ce încerc de atunci să evit relaţiile de stânga. Mă plictisesc şi mă enervează să am grija cuiva care vrea să mă bage special în rahat, doar pentru a se distra, că totul e pentru ochii nu ştiu cui în lumea asta.

Sunt şi amante, mai rar amanţi, care fură partenerul, pentru ei am o întrebare: voi credeţi că dacă a făcut asta cu voi, adică şi-a lăsat familia, nu o va mai face niciodată? E cam şubredă treaba asta cu amanţii, nu prea poţi avea încredere în ei.

Totuşi de e să ai amant(ă)? Să te cheltui dublu şi să asculţi mofturi la pătrat? Să faci sex acolo şi să mănânci aici? Să ai grija să nu fii văzut şi prins? Poate pe unii, probabil aşa şi e, îi excită faptul că se simt într-un detectiv de duzină. La mine n-a fost aşa, mie pur şi simplu mi s-a părut atât de bună varianta aia că nu puteam să fac nimic cu micul meu prieten, voiam să regulez tipa aia atât de tare că pînă şi faptul că eram aşteptat nu mă oprise. N-am avut nici măcar remuşcări, mi-am îndeplinit moftul şi n-am adus acasă. Tipa cu care am fost niciodată n-a aflat că o înşelasem, deşi am stat lângă fata aia de câteva ori când eram cu prietena mea de atunci. Cum poţi să te uiţi în ochii cuiva ştiind că ai asta în tine? M-am gândit şi la asta, poţi, dacă nu e serioasă relaţia, dacă te poţi controla, dacă nu te împarţi în două. Dacă delimitezi clar spaţiile.

Totuşi nu vă recomand să vă înşelaţi partenerul, nu se merită. Dacă sexul nu merge azi, nu va merge nici mâne, nu vă mai forţaţi şi despăriţiţi-vă. Dacă nu poate găti atunci învaţ-o, nu cred că amanta va găti mai bine, iar dacă o face atunci numai ca să scoată ceva, e un joc în care nu trebuie să te laşi prins atât de uşor. Dacă ceva nu merge, atunci ia-ţi rămas bun şi pleacă, la ce bun să te rupi în bucăţi şi să stai pe ace într-una? Nu spun din auzite, spun din trăite.

Sfat bărbaţilor care se bagă la femei ocupate - nu merită să-ţi forţezi sănătatea, ştii că bărbaţii sunt un pic posesivi şi destul de agresivi dacă-i cazul.

Sfat fetelor care se bagă în relaţii şi le strică – viaţa-i un bumerang, revine când nu te aştepţi, ai grijă cum ţii capul.

Sfat tuturor – PACE.

Еще Columns