Columns

Pasnicenco vadim

Vadim Pasnicenco

Muzica pe care o ascultăm ne face bine ori doar ne distrează?

În Statele Unite, Minneapolis, cercetătorii au construit cea mai silenţioasă cameră din lume, certificată şi cu un record Guinness. Nimeni nu a rezistat mai mult de 45min în această încăpere.

"Dacă nu am fi avut suflet, muzica şi cărţile ni l-ar fi creat." (Emil Cioran)

Muzica despre o foaie verde şi cinci chiperi, despre ma ia hi ma ia hu, despre bunici care bat toba, despre un oarecare stil gangnam sigur nu corespund adevărului lui Cioran.

Atunci ce muzică ar putea să ne "creeze" sufletul?

Poţi să-ţi trăieşti viaţa fără să fi ascultat vreodată un Chopin ori un Tiersen şi chiar dacă ai asculta, este foarte probabil că viaţa ta nu se va schimba prea mult. Dar există unele piese precum Chi Mai, Sonata Lunii, care gâdilă atât de plăcut urechile şi sunt atât de melodioase încât par a fi rupte din natură, sunt la fel de naturale precum şi existenţa soarelui sau a lunii, în timp ce oferă senzaţia că au existat din toate timpurile, că au apărut odată cu facerea pământului şi că vor rezista oricărui război apocaliptic.

În Statele Unite, Minneapolis, cercetătorii au construit cea mai silenţioasă cameră din lume, certificată şi cu un record Guinness. Nimeni nu a rezistat mai mult de 45min în această încăpere. De cealaltă parte, Biblia spune că în cer se cântă mereu.

O fi oare muzica ruptă din rai şi liniştea din … ? Mulţumiţi pentru muzică, pentru muzica ce zideşte sufletul!

Articol inspirit pentru Comunitatea Mulţumesc!

Еще Columns