Люди

Mihaela Arsene - "Crazy in love" şi pasionată de muzică

Este unul dintre interviurile pe care, conform impresiei personale, eu l-aş începe în ordinea inversă. Am avut o discuţie despre calea de la piesele interpretate la o telecomandă până la videoclipul şi coverul pentru "Crazy in love" al piesei lui Beyonce. Am cunoscut-o din cuvinte şi atitudine, apoi am rugat-o să interpereteze o parte din piesă. Când am auzit-o cum cântă, mi-am dat seama că Mihaela Arsene este tânăra despre care în lumea muzicii autohtone se vor mai scrie multe. Vă invit să o cunoaşteţi.

Am muncit de mică şi am ştiut că voi face muzică. Fac canto cred că de la vârsta de 7 ani. Eram în perioada dinaintea bacalaureatului când colega mea mi-a zis că proiectul "United by dreams" este în căutare de voci şi mi-a propus să mă văd cu producătorii. M-am întâlnit cu băieţii, am cântat câteva piese şi în decurs de două săptămâni am şi început să lucrăm în studiou.

Nu cred că am un gen de muzică preferat. Sunt genul de persoană care ascultă şi cântă mai multe genuri de muzică. Mă regăsesc în fiecare aparte. Sunt de părere că un interpret trebuie să încerce de toate, iar pentru a se perfecţiona nu trebuie să te axezi doar pe un domeniu. Pentru mine este important să încerc mai multe genuri de muzică, mai ales că sunt încă la început de drum.

Despre cover şi videoclip.  Era luna septembrie, înainte ca eu să merg la facultate în România. Văzusem pe internet o variantă de cover pentru piesa "Crazy in love" şi am venit cu ideea de face un cover în cadrul proiectului nostru. A fost prima mea iniţiativă în acest sens, până atunci doar producătorul meu, Igor, era cel care sugera ce să facem. I-a plăcut ideea, am făcut un demo şi am decis să realizăm şi un video. Am avut nevoie de două stări ale mării. Partea liniştită, apoi culminaţia pentru partea de final a coverului. Prima parte a fost filmată la sfârşitul lunii septembrie, iar a doua în ianuarie. Am filmat pe plajele Greciei, fiindcă este o ţară cu multe, multe locuri frumoase şi perfecte pentru ideea pe care o aveam.

Despre critică. Am primit mesaje în care se spunea că coverul le este pe plac oamenilor, felul în care am redat sentimentele, dar am citit şi comentarii negative. Înţeleg că oamenii au tendinţa să compare, dar nu cred că s-ar mai găsi un artist de talia lui Beyonce. Accept critica care e constructivă. E foarte uşor să critici, stând în pat, este dreptul tău. Eu personal nu încep să critic o persoană dacă nu am ajuns cel puţin la nivelul celui pe care l-aş crtitica. O critică este primită de la oamenii care au cel puţin acelaşi nivel.

Deşi e coverul pentru povestea din "50 shades of Grey", pot să zic că nu am citit cartea. Eu iubesc un alt gen de literatură, gen mistică, masonerie. Cartea preferată este "Simbolul pierdut" de Dan Brown. Nu ştiu dacă voi citi cartea, dar la filmul "50 shades of Grey" voi merge cu siguranţă.

Despre dragoste. Tema dragostei pentru mine este o temă complicată. Încă nu pot să răspund la această întrebare.

Despre alegeri. Muzica cu siguranţă nu o voi lăsa.  În clasa a şaptea îmi doream să fiu jurist. Să fac economie am hotărât pe ultima sută de metri şi după ce am susţinut sesiunea am înţeles că mă descurc. Dar dacă va fi vreodată momentul crucial să fac o alegere cu ce m-aş ocupa definitiv şi unic, atunci eu voi alege muzica. Asta e ceea ce am ştiu eu că voi face de mică.

Despre planuri. Acum lucrăm la un single. E o piesă greu de încadrat într-un gen anumit de muzică. Nu este o piesă comercială. E o piesă despre "monştrişorii" care umblă în capul oamenilor.

Un sfat. Eu muncesc de mică şi am depus multă muncă. La un moment dat, când am finalizat liceul şi am intrat la facultate, am crezut că voi renunţa la muzică. Nu în sensul că aş uita definitiv, dar că aş fi cântat mai mult pentru mine. Când am venit în proiectul "United by dreams"  mi-am dat seama că eram pe cale să-mi abandonez cel mai mare vis. Pentru cei care fac o facultate şi au un vis spre care tind, să fie siguri că nu trebuie să renunţe.

Jurnalist: Ludmila Popescu

Foto: Sofia Golovinscaia

allfun

Еще Люди