Люди

Cristina Burlacu şi Daniela Caraiman vă invită la "escapade"

Două prietene bune, Cristina Burlacu şi Daniela Caraiman au îndrăgit mult călătoriile. Cu spirit de aventură şi pasiune de a descoperi locuri noi, acestea nu ratează să îşi exteriorizeze emoţiile pe un site creat chiar de ele. Escapade.md se numeşte pagina care inserează impresii, fotografii şi sfaturi din călătoriile fetelor. Iată ce ne povestesc domnişoarele călătoare despre pasiunea lor pentru drumeţii!


Fetelor, se vede că pasiunea voastră pentru călătorii a trecut şi pe un tărâm virtual. Ce le propuneţi „turiştilor din mediul on line” ca să afle pe site-ul vostru?

Nu întâmplător am lansat acest blog. El transmite adevăratele emoţii pe care le trăim noi în fiecare călătorie, iar prin intermediul lui avem posibilitatea de a imortaliza aceste sentimente. Proiectul nostru este unul de suflet, acolo scriem ceea ce simţim și trăim în timpul escapadelor noastre. Credem că anume acesta este punctul forte al blogului nostru de călătorii. Escapade.md este o platformă care ne ajută să dăm glas emoțiilor, experiențelor, peripețiilor trăite în timpul călătoriilor pe care dorim să le împărtășim cu cititorii noștri. Blogul conține informații despre viața, tradițiile fiecărei țări pe care o descoperim, locurile despre care auzeam, citeam prin reviste și internet, doar că văzute prin prisma personală.


Cui i-a venit ideea de a crea un site dedicat călătoriilor?

Foarte spontan a apărut această idee, eram în zbor spre Paris și atunci am început să discutăm despre un potențial proiect, pe care chiar atunci l-am așternut pe hârtie. Fiecare dintre noi avea o astfel de idee, dar a fost necesar să călătorim împreună ca să înțelegem cât de multă satisfacție ne aduc  aceste escapade și că acest tip de activitate va ocupa o bună parte din timpul nostru în viitor sau poate chiar tot timpul, de ce nu. Totul a pornit din dorinţa de a călători.


Despre ce ţări aţi scris până acum şi ce informaţii preţioase pot afla cititorii?

Noi nu reproducem informația pe care o poate citi fiecare pe Internet, noi ne împărtășim din propria experiență și asta include: ospitalitate, oameni, interacțiunea cu cei din regiune, schimbul de experiență. În postările noastre puteți citi despre Elveția, Italia, Franța, Austria, însă surprizele continuă.


Ce sfaturi le puteţi oferi celor care vor să călătorească, mai ales când vorbim despre stabilirea bugetului, bilete de avion, cazare etc?

Primul sfat al nostru ar fi să nu vă porniți la drum cu valize enorme. Noi, de exemplu, suntem foarte active în călătorie, tocmai de asta și valiza noastră conține lucruri de primă necesitate, întotdeauna luăm haine și încălțăminte comodă și niciodată nu dăm greș. O valiză mare este o reală povară în călătorie.

Sfatul doi ar fi să vă informați despre noua țară, locația unde veți călători, căci o listă de care să vă ghidați, cu câteva dintre cele mai importante locuri pe care trebuie să le vedeți din această regiune, vă va ajuta să economisiți timp și bani.


Personal, ce ţară v-a impresionat cel mai mult din cele vizitate?

Când am ajuns în Elveția, ningea cu fulgi mășcați, ca-n poveste. Aveai impresia că te-ai pomenit în poveștile lui Hans Christian Andersen. Elveția este cea mai alpină țară din Europa, unde am văzut cele mai multe piscuri de munte, cascade mici înghețate, iar la poalele munților stau așezate sute de căsuțe ce impresionează prin arhitectura lor. Am rămas impresionate de elementele din arhitectură, de clădirile vechi şi moderne, aglomeraţia orașului  ș,  în același timp, de liniștea din timpul serii.


Daniela, tu chiar ai fost în îndepărtata Iordanie. Pe scurt, ce impresii ţi-a lăsat ţara aceasta?

Iordania fascinează pe fiecare turist ajuns acolo prin cultura antica unică, de care dispune. Faima acestui loc vine de la templele săpate direct în stâncă, de la Marea Roșie, cunoscută pentru apa turcoaz și nisipul  galben, de la plimbările cu cămila, de la deșertul Wadi Rum și de la frumusețea acestui loc, oferită de beduini gălăgioși, care se târguiesc cu turiștii aflați în căutare de suvenire, de la numărul mare de cămile pe care îl poți vedea aici, de la trăsurile conduse de localnici. 


Cristina, tu ai vizitat mai mult bătrâna Europă. Ce destinaţii exotice ai prefera să vezi?

Visez  să cunosc civilizații la polul opus de noi, pentru a înțege diferențele culturale, de religie și de trai.  Egypt, India, Tibetul, Sri Lanka, Dubai și Australia sunt câteva din destinațiile de vis.


Jurnalist: Iuliana Mămăligă

Fotografii: arhiva personală

allfun

Еще Люди