Люди

Alla Evdochimova şi păpuşile Liloo


A studiat arhitectura, însă a găsti un alt domeniu de exploatare a creaţiei - confecţionarea păpuşilor. Vorbim despre Alla Evdochimova, o creatoare de păpuşi hand made, simpatice şi de-a dreptul originale. Se inspiră din filme, muzică, evenimente,  poveşti şi pisici. Una dintre păpuşile sale se găseşte în casa interpretului James Arthur.

Pasiunea pentru păpuşi îşi are originea din pasiunea pentru hand made. Mama şi bunica mea mai mereu coseau sau croşetau diverse lucruri. Când aveam 11 ani, o ajutam pe bunica să coase cearşafuri ( pe care le folosesc şi în prezent). Mama, la fel, a fost o creatoare de hand made-uri. În adolescenţă nu aveam practic nicio haină cumpărată, toate erau cusute acasă. Ne inspiram dintr-o revistă străină şi tot din paginile ei am descoperit păpuşile hand made.

Prima păpuşă a fost creată dintr-o faţă de pernă. S-a primit foarte stranie! Câteva zile a fost uitată într-un dulap, iar mai apoi m-am despărţit de ea. În locul ei am avut o Barbie adevărată, iar eu cu mare drag îi coseam diverse ţinute. Până în prezent s-au mai păstrat lucruri din copilărie, iar fetiţa mea se joacă cu ele.


După atâta timp, sunt mult mai atentă la materia pe care o folosesc pentru păpuşi. Aleg foarte minuţios accesoriile, stofele şi alte detalii care ar putea completa ţinuta unei jucării. Procur detaliile de pe Internet sau din diverse magazine, prietenii îmi mai oferă tot felul de chestii. Prefer să lucrez cu stofe din bumbac. Toate păpuşile sunt confecţionate din textile. Le poţi îmbrăţişa, te poţi juca, dacă vor cădea nu se vor distruge.

Am hotărât să creez păpuşi de interior şi păpuşi pentru joacă. Dacă pentru cele de decor hainele sunt cusute pe corp, cele dedicate jocului au ţinute aparte, unii clienţi îmi cer chiar confecţionarea unei garderobe!

Chipurile păpuşilor sunt cusute cu aţă sau colorate cu vopsele de acril.


Prima păpuşă a brandu-ului "Liloo" a apărut aproximativ 3 ani în urmă. Eram foarte încântată de modelul Tilda, chiar am confecţionat câteva bucăţi după acest prototip şi le-am dăruit. Mi-am dat seama că ar fi mult mai frumos dacă aş crea păpuşi originale, irepetabile, pe care Internetul nu le oferă.

Îmi amintesc o zi în care am procurat draperii de la un atelier. În urma lor au rămas multe bucăţi de stofă. Când le-am văzut, am înţeles că acum e momentul potrivit să mă apuc de confecţionat păpuşi. S-au mai adăugat orele de privit tot felul de clipuri cu realizarea obiectelor hand made.


Păpuşile mele fac parte din brand-ul Liloo Art Space.  Având pasiunea pentru cultura franceză, majoritatea jucăriilor au nume franceze. Sunt păpuşi inspirate din diverse sărbători. De exemplu, păpuşa Martha Kitty a fost creată la începutul primăverii, iar păpuşa Pumpkin Kitty este dedicată sărbătorii de Halloween.


Mai toate păpuşile au chipuri de pisici. Această imagine chiar îmi pare interesantă, chiar dacă acasă am un câine! Pisica se asociază cu un mediu casnic şi un caracter graţios. Fiecare chip este diferit, mereu încerc să creez ceva unic. Stilul vestimentar al păpuşilor este boho.

Am încercat că creez  jucării ce reflectă imaginea unor personaje. Prima a fost cea a lui Vincent- eroul primului desen animat creat de Tim Burton. Am realizat şi o păpuşă James Arthur. Istoria acesteia este una foarte interesantă: clienta care a solicitat jucăria, a fost la concertul interpretului şi i-a dăruit păpuşa! În aceeaşi zi, vedeta a postat pe Instagram imaginea cu darul primit, iar comentariile au fost dintre cele mai frumoase.

Am mai creat o păpuşă similară, deja pentru clienta respectivă. Am aflat că iar a fost la concertul lui Arthur şi chiar a vorbit cu acesta. James a spus că păpuşa se află în casa lui şi îi animă interiorul.

Vă spun un secret: totuşi prefer că confecţionez păpuşi cu chipuri de băieţi, decât pisici!


Lucrez mult la crearea unei păpuşi. Nu pot spune exact cât, deoarece depinde de mulţi factori. Când eşti presat de deadline-uri, păpuşa se face mai greu. E mult mai uşor să lucrezi când ai inspiraţie. Din acest considerent creez mai multe jucării concomitent. Dacă pentru o păpuşă nu am inspiraţie, mă axez pe alta. Pe lângă acestea, mai creez tot felul de bijuterii hand made! Mulţi prieteni se miră de activitatea mea, iar eu sunt mulţumită de păpuşile mele.


Jurnalist: Iuliana Mămăligă

Foto: arhiva personală

allfun

Еще Люди