Люди

Un nou nume în designul din Moldova. Natalia Moldoveanu pregătește prima sa colecție de haine

Lumea designului din țara noastră începe să înregistreze tot mai multe nume și încercări de a cuceri nu atât podiumurile internaționale, cât clienții susținători ai brand-urilor autohtone. De data aceasta am discutat cu Natalia Moldoveanu, un nume relativ nou pe piața noastră, care pregătește o colecție pentru vara anului 2015. Vă amintiți rochia sexy a Dianei Brescan de la Eurovision? E o creație a eroinei interviului de astăzi.


Cine este Natalia Moldoveanu și cum a ajuns ea în domeniul designului vestimentar?

Sunt o tânără creatoare de modă, care vrea să aducă pe piață un pic de diversitate. Mai cu seamă în ceea ce privește hainele pentru bărbați, Freestyle și cu elemente swag. Am absolvit facultatea de design vestimentar, după facultate am fost cinci ani angajată. Acum trei luni de zile, am decis să încerc ceva nou  și lucrez de una singură.

Cine sunt clienții tăi?

Fetele de 23 plus ani, doamnele mai mature, care știu ce își doresc. Vor ceva individual, ceva aparte și care sunt deja formate ca persoane. Noi avem o piață destul de specifică. De regulă, persoanelor le este frică să iasă din standardele pe care și le impun chiar ei. Din acest motiv, este comod să lucrezi cu oamenii care deja și-au format și definit gustul. Ne axăm pe persoanele cu venituri medii, cu rochii de la 800-1000 de lei.


Care este stilul în care te simți cel mai bine?

Cel mai mult îmi place stilul romantic, cu elemente din pictură. Sunt niște elemente de inspirație foarte puternice pentru noi. Îmi place să creez anume rochii, fiindcă sânt mai reprezentative și arată un pic mai șic.

Între tendințe și stil - ce alegem să respectăm mai mult?

Stil personal, cu elemente ale tendințelor. Acuma moda este foarte diversă și, cu siguranță, veți găsi stilul personal în unul dintre tendințele actuale. Eu sunt pentru modă, pentru ce este nou, fiindcă ele înviorează și dau un suflu nou.


Interpreta Diana Brescan la concursul național Eurovision 2015.
Rochie realizată de Natalia Moldoveanu

Ne poți dezvălui careva planuri, în ceea ce ține de colecția de vară?

Vom lansa ceva foarte feminin și romantic. Este o colecție dedicată femeilor, care vor să pună accent pe senzualitate. Va fi transparență. Va fi lucru manual. Sperăm să ne lansăm cel târziu în vară. Important e să găsim oameni care să ne susțină, fiindcă e greu să te descurci de una singură.

Care e atitudinea ta față de concurență?

Pe piața noastră există concurență și asta e bine. Eu o privesc pozitiv, deoarece asta te motivează să te miști și să evoluezi. Vom vedea, cu timpul, câtă forță ai, câtă răbdare și capacitate să reziști. Și, nu în ultimul rând, este bine pentru client.

Designer preferat: Frida Giannini (Gucci), Ricardo Tisci (Givenchy).

Piele sau dantelă? Ambele.

Comoditate sau stil? Stil. Trebuie să lași de la tine, fiindcă nu este neapărat să ieși în oraș în pijama.

Trei culori cu care lucrezi cu plăcere: Negru, alb și coral.

Clientul ideal: O femeie împlinită, sigură pe sine, fericită și care știe ce vrea sau care este gata să iasă din zona de confort.

Stilul clasic obligatoriu: fustă și cămașă, stilul romantic nu înseamnă neapărat flori și culori deschise, iar la birou nu trebuie să îmbraci doar bluză și fustă creion. Diversificați.

Ținuta acestei primăveri: Top scurt de culoare nud, fusta ajustată, midi,, mai jos de genunchi, de culoare nud și parțial cu imprimeu floral.


Jurnalist: Ludmila Popescu

Foto: Sofia Golovinscaia

allfun

Еще Люди