Люди

Mevv Fulga: Vreau ca publicul să nu mai fie un spectator, dar un actor în cadrul concertelor noastre

Un proiect tânăr pe piața muzicii autohtone, dar într-atât de original, încât, chiar dacă te-ai clarificat din prima dacă îți e pe plac sau nu, cu siguranță vei memoriza glasul și sinceritatea pieselor lui Mevv Fulga. Este un artist complex, pentru care creația e aer și hrană. Convins că arta nu acceptă decât sinceritatea, nu a trădat-o vreodată și refuză orice concert sau prezență publică dacă i se cere să cânte play back. Continuă să se descopere, dar un lucru îl știe sigur - cele patru mari pasiuni ale lui rămân a fi muzica, teatrul, filmul și… fotbalul.


Cum faci să rămâi original, dar în egală măsură, să asculți publicul tău?

În primul rând, facem ceea ce ne place nouă și ce simțim. Până la urmă, totul pornește de la sine. Pe lângă asta, atunci când faci ceea ce îți place ție, te mai gândești: „dar ceilalți o să te înțeleagă? ”. Fiecare dintre noi trăiește în lumea sa și foarte greu e să percepi interiorul unui om. Tocmai de asta, avem un  PR manager, muzicieni, actori care își prezintă ideile, iar mai apoi le discutăm împreună. Ceea ce se lansează este un produs comun, cizelat până la un numitor comun între ceea ce vrem noi și ce ar prinde la public. Profesorul de la universitate a spus un lucru corect: „Teatru se face cu oameni”. Și muzica - la fel. Nu poți să faci muzică de unul singur.

Obișnuiești să asculți piesele sau să privești videoclipurile proprii?

Da, foarte des. Trebuie să învăț ce trebuie și ce nu trebuie să mai fac. Unuia nu îi place vocea, altuia culoarea părului, dar trebuie să te asculți și să te vezi dintr-o parte. Sunt exigent cu mine însumi.


Ești împătimit de teatru și de muzică. Cum împaci aceste pasiuni?

Foarte mulți ani am jucat doar teatru. Foarte mult timp am făcut doar muzică și n-am făcut teatru. Când făceam muzică mă tenta să mă reîntorc și aveam o stare de lipsă. Într-un final, am zis că cel mai corect ar fi să nu mă supăr singur pe mine, să nu fac ca sufletul ăsta să treacă prin depresii și am realizat că îmi trebuia doar un singur lucru - să le combin pe ambele. Acum jumătate din viața mea e muzică și jumătate - teatru.

Cât de mult te implici în regia videoclipurilor tale?

Maxim posibil, dar totuși le permit și altora să facă multe lucruri. Creația pentru mine este atunci când se implică toată echipa și fiecare are aportul său. În teatru sunt mai conservativ, iar în muzică sunt un pic mai bun și cred că e bine astfel. De fiecare dată, încerc să mă modelez, să mă caut pe mine în ceea ce fac. La fiecare produs schimb jocul, să-mi fie și mie interesant, să învăț lucruri noi. Undeva mă implic totalmente, undeva nu am decât o mică atribuție.


Să înțeleg că îți place să experimentezi?

Cu siguranță, deși este un mare risc. Nu zic să nu o dai în bară, dar să încerci foarte multe lucruri. Să încerci să pui, să le combini, să le dezbini, dar acesta este lucru creativ și nu cunoști sigur care este rezultatul final. Aici intervine ceea ce se numește public, pentru că el este judecătorul final.

Pentru orele de muncă, cum îți încarci bateriile?

Fericirea e atunci când reușești ceva. Ceea ce ieri îți părea irealizabil, dar într-un final ți-a reușit - momentul acela devine fericire. Bateriile se încarcă de la gânduri pozitive.


De la cine accepți critica?

De la toată lumea. Până la urmă, fiecare are dreptul la o opinie. De ce nu?

Care este atitudinea ta față de premii și popularitate?

Premiile sunt pentru mase. Un adevărat artist pentru a crea nu are nevoie de premii, dar de inspirație și emoții sincere. Nu știu dacă suntem populari sau nu, publicul e cel care judecă. Putem afirma, însă, fără remușcări că nu am plătit și nu vom plăti vreodată pentru a apărea în presă sau să se scrie despre noi lucruri care nu sunt adevărate. Ne păstrăm demnitatea. Suntem sinceri în tot ceea ce facem. Dacă un produs nu e pe plac, respectiv, presa nu va reacționa. Nu muncim pentru a cuceri presa, dar ne dorim să creăm un produs care să reflecte personalitatea noastră și depunem tot efortul ca el să fie un produs interesant și calitativ pentru public. Așa credem că ar trebuie să facă toți.


Ce este important pentru tine în calitate de interpret?

Pentru mine este important să-mi realizez visele pe care le am. Am foarte multe piese care vreau să vadă lumina zilei, am multe idei de videoclipuri, scopuri personale și sociale. Vreau să-mi revărs emoția pe care o am, să plâng despre ceea ce mă doare și să povestesc ceea ce vreau să povestesc. Nu am plăcerea sau gândul să devin vedetă și nu am înțeles oamenii care fac asta. Arta, în viziunea mea, trebuie să fie foarte curată, foarte sinceră. Îmi doresc ca atunci când oamenii vor veni la concertele noastre să nu zică că au venit la concertul lui Mevv, dar să simtă că au venit la concertul lor - să fie parte a ceea ce se petrece în scenă, să simtă ceea despre ce cântăm și să nu fie un spectator, dar un actor implicat cu trup și suflet.


Jurnalist: Ludmila Popescu

Foto: Tina Purcel

allfun

Еще Люди