Люди

Ruxandra Ghimp despre umorul feminin şi cum să devii viral în doar o lună de zile

Nu puteam să sărbătorim ziua umorului fără a o avea în vizor pe cea care de o lună de zile aduce zâmbetul pe feţele noastre. Ruxandra Ghimp, a păşit în lumea umorului public dintr-o întâmplare, dar a reuşit cu viteza luminii să devină virală. Este fata care realizează filmuleţe video scurte pe diverse tematici actuale, iar la doar o lună de la lansarea paginii a adunat un număr de 14 mii de fani atât din Moldova, cât şi de peste hotare.

Primul filmuleţ video care a apărut este acel cu "borşu". Este caz absolut real. Chiar l-am văzut, la acea vreme, pe prietenul meu cum a dat un "like” pe care nu trebuia să-l dea. După ce l-am postat, lumea a început să facă share şi eu mi-am dat seama că faţa mea o văd o mulţime de oameni. Abia după asta, am căutat o aplicaţie care să-mi modifice vocea şi faţa pentru a fi mai vesel. Vocea nu mai este naturală şi orice ai spune, oricum este funny.

Adevăr.

Posted by Ruxy on 18 Март 2015 г.

De ce mi-am făcut pagină? Deoarece veneau foarte multe notificări, din cauza cărora nu puteam face absolut nimic. În plus, primeam multe friend request-uri. Aşa că am decis c ar fi mai bine să-i fac lumii o pagină şi să mă urmărească acolo, iar într-o lună pagina are deja peste 14 mii de fani. Nu-mi place să le zic fani. Eu nu voi avea fani niciodată. Am doar oameni cărora le este dragă de mine şi mie de ei, fiincă au gusturi bune (zâmbeşte).

Luma zice că le place că pot schimba repede mimica feţeii de la veselă la tristă şi invers. Urmăresc statisica pentru a mă mobiliza şi zic: "Ruxy tre să lucrezi”. 70% dintre vizitatori sînt din RM şi România şi asta mă bucură pentru că ies peste hotare. Partea interesantă e că primesc mesaje în care lumea zice că nu înţelege toate cuvintele, iar eu nu le răspund decât că ăsta este dialectul şi video ar pierde dacă aş schimba ceva. Poate ulterior, pentru a acăpăra public nou eu aş mai schimba câte ceva. Mama mă sfătuie să fac şi în engleză.

"La ceai." Ep. 2 (Opt martie)

"La ceai." Ep. 2 (Opt martie)

Posted by Ruxy on 9 Март 2015 г.

Sigur, cum fără de reproşuri? Comentariile negative care ţin de mine în calitate de persoană voluptoasă sau comentarii cu cuvinte indecente de genul "ce nu ai ce face?”. Eu răspund rar şi prefer să le şterg, fiindcă nu vreau să înmulţesc negativismul pe pagina mea. Deşi nu pare, sunt o fire foarte sensibilă şi mă afectează. Le primesc, le citesc, dar totuşi le şterg, fiindcă nu vreau ca această energie negative să se înmulţească.

Cele mai plăcute comentarii. O fetiţă mi-a scris că, uite, bunelul mă roagă să-i arăt filmuleţele tale, că tare i-a plăcut. Sunt mulţumită că am un public de la copii mici până la un pubic mai vârstnic. O mamă mi-a scris că datorită filmuleţelor mele, copiii ei sunt concentraţi şi, astfel, ea reuşeşte să le dea mâncare sănătoasă, fără ca aceştia să facă capricii.

Majoritatea temelor sunt despre mine şi viaţa mea. Adesea, se dovedesc a fi teme actuale, fiindcă din comentarii îmi dau seama că nu numai eu sunt aşa, că nu doar eu mă confrunt cu anumite probleme şi asta mă bucură. Odată am abordat căderea leului şi a fost bine, fiindcă am prins momentul şi cred că asta e important, să prinzi valul subiectului.

Adevăr.

Posted by Ruxy on 18 Март 2015 г.

Îmi plac cele trei teme care niciodată nu vor ieşi din vogă: tema dragostei şi a relaţiilor, viaţa de zi cu zi, fetele. Și da, tema sexului, numai să nu fie abonată mama. (zâmbeşte)

Eu sunt o fire foarte deschisă către orice teme, dar nu aş aborda politicul. La fel, nu aş face glume despre lucruri banale şi părinţi. Poate numai despre mama mea cu care avem un umor aparte.

Finalitatea la toată treaba asta? Eu, în Miami, pe plajă.. (zâmbeşte). La moment, vreau să transfer lumea de pe pagina de facebook  pe youtube. Pagina de facebook a fost creată pentru comoditate, iar când mi-am dat seama că într-o lună a luat 14 mii de like-uri, zic de ce să nu le combin şi să fac un bănuţ? Poate asta e aşa, o mică carieruţă şi poate asta pe mine o să mă împingă mai tare în domeniul ăsta.

Am primit o ofertă de a face stand-up comedy, dar acest tip de umor nu este al meu. Nu simt să e nişa mea şi că sunt pregătită. De fapt, visul meu este să cânt pe scenă. Asta e o frică de-a mea. Și de ce nu? Eu fac paşi mici, care în timp să mă scoată din zona mea de confort.

Frica mea este să mă îndrăgostesc, pentru că eu în astfel de situaţii, devin o copie a mea, o Ruxandra foarte bună. O persoană când m-a văzut într-o asemenea stare mi-a zis că "vreau să-ţi dau o lămâie, fiindcă faţa ta e prea luminoasă”. Devin fericită, dar şi foarte vulnerabilă. Nu pot menţine echilibrul meu emoţional.

Iar el. Săracu.

Posted by Ruxy on 11 Март 2015 г.

Mă enervează când în troleibuz oamenii nu se aranjează compact. Nu cum oamenii nu îşi dau seama să se aranjeze aşa, ca să încap şi eu, şi bătrânica ceea de lângă ei? La fel, nu îmi place când se vorbeşte urât în pubic, pentru că sunt copii şi bătrâni şi trebuie să păstrăm o limită decentă. A, da! Și mă mai enervează ceva - atunci când mie îmi place de un băiat, dar lui de mine -  nu. Urăsc aroganţa şi îmi place sinceritatea.

Ce părere ai despre umorul nosru? Luând în considerare faptul că, de cele mai multe ori, cunosc mesajul meu din filmuleţe şi mă înţeleg -  înseamnă că este bun. Totuşi, mă ciocnesc de situaţii în care oamenii nu înţeleg că este ironie şi sarcasm. Poate înţeleg, dar la acest capitol mai au un pic de lucru, fiindcă iau prea în serios ceea ce spun. Scopul meu nu este decât să-i fac să  zâmbească,  nu să caute alte sensuri.

Jurnalist: Ludmila Popescu

Foto: Tina Purcel

allfun

Еще Люди