Люди

Mariana Postovanu: O prezentatoare, două ţări

Fosta prezentatoare a emisiunii  "Deșteptarea", Mariana Postovanu a promis că în televiziune va reveni în forță cât de curând posibil. A reușit cu succes…în România.


Am intâlnit iubitul meu la locul si momentul potrivit. Din acea clipa, viața mea a început sa prindă conturul unui scenariu de film.

Dintotdeauna mi-a fost frică de o căsnicie plictisitoare în care se instalează rutina.

Am devinit mămică atunci când încă nu mă simțeam pregătită, dar am înțeles ca totul vine atât de natural, încât trebuie doar sa îți asculți instinctul.

Viața mea s-a schimbat radical atunci când am adus pe lume un copil. Acum tot Universul meu se învârte in jurul lui.

Din copilărie am visat sa mă emancipez în public, cu toate ca de fiecare data trebuia sa fiu împinsă de la spate pentru a ieși pe o scenă. Aveam un soi de frustrare și rusine inexplicabilă.

Am fost atrasă de actorie din prima clipă petrecută în fata camerei. Mă face să trăiesc un amalgam de emoții. Emoții pe care nu le mai simt în alte circumstanțe.

Nu m-am gândit vreodată că voi face televiziune, pana când am fost trimisă pe teren cu un operator si mi s-a spus să nu mă întorc făra un subiect bine filmat.

Au fost multe momente interesante la TV în emisie directa, însă unul din cele mai memorabile a fost de ziua mea de naștere, când în timp ce prezentam o știre, colegii mei au ieșit din platou, iar cei din regie mi-au deconectat casca. M-am simțit ca si cum as fi fost aruncată în ocean, făra colac de salvare. Eram în emisie directă, nu știam ce urmează, nu aveam desfășurătorul la mine si, plus la asta, s-au si stins toate luminile din platou. In câteva secunde au apărut toți colegii mei cu un tort cu lumânări si multe flori. Sentimentul e de nedescris! Am avut atâtea emoții, încât, am uitat sa zic mulțumesc. Acum țin neaparat sa le spun ca aceea a fost cea mai frumoasă surpriză din viața mea. Mulțumesc! Nimic nu se compară cu ceea ce se întâmplă în "culise". Trecerea de la râs la plâns si invers în câteva secunde, legăturile de prietenie care ramân pe viața,  munca extenuantă urmată de o satisfacție enorma sunt amintirile mele cele mai de preț de la Jurnal TV.

Am lăsat în urmă o carieră în televiziune în Moldova, pentru a o continua în România. Am fost nevoită, la un moment dat, sa aleg si am făcut cea mai buna alegere din viața mea. 

Îmi amintesc perfect momentul când am anunțat plecarea mea. A fost intr-o dimineață după emisie. Am plâns. Mult.

Mi-a fost greu să plec din Moldova si sa las atâția oameni de suflet acolo.

Ultimele luni si ani am fost conectată cu diferite locuri noi. Calatoriile ma inspiră si îmi lărgesc orizontul. Prefer sa investesc în experiențe si amintiri decât în lucruri materiale.

Acum eu  încerc sa găsesc acel echilibru între rolul de mamă si carieră.

Am inteles că in viata totul e conform efectului bumerang. Ai grija ce pornește de la tine! Ti se întoarce mai devreme sau mai târziu.

Jurnalist: Ilona Tselihova

Foto: din arhiva personala a Marianei

allfun

Еще Люди