Люди

Polina Hasanova: Avem mulţi creatori talentaţi şi muncitori

Moda din ţara noastră prinde aripi an de an. Tot mai multe nume se afirmă în domeniu, iar acest lucru nu poate decât să bucure fashionistele noastre. Polina Hasanova este un designer promiţător pentru care lumea modei îşi deschide promițător porţile. Tânăra a avut ocazia chiar să îşi prezinte piesele vestimentare la Fashion Weekend 2015, iar impresiile de la show sunt de-a dreptul frumoase.

Polina, de cât timp te regăseşti în lumea modei?

Acest domeniu m-a cucerit încă din copilărie. Când eram la şcoală încercam să dau viaţă unor idei creatoare. Eram în căutarea pasiunii pentru frumos în bijuterii, în stofele pictate, însă m-am oprit la crearea ţinutelor.

Am absolvit Universitatea Tehnică, specialitatea Design şi Modelarea ţinutelor pentru dame. Pe parcursul câtorva ani am creat haine la comandă, însă un an în urmă am decis să îmi lansez propria linie de haine, care îmi poartă numele.

Cum a fost începutul tău de carieră?

Primii paşi au fost mai lenţi, dar am avut suportul familiei şi al prietenilor. Graţie lor începutul a fost mai interesant. Contează mult să crezi în forţele proprii şi, nu în ultimul rând, să munceşti pentru visul tău.

Ai avut ocazia să îţi prezinţi colecţia de ţinute la "Din Inimă 2015". Cum a fost experienţa?

Anul acesta mi-am prezentat prima colecţie primăvară-vară 2015 pentru domnişoare şi doamne. În calitate de modele au fost personalităţi publice, iar acest lucru a demonstrat faptul că putem oferi creaţii pentru orice stil, gust sau dimensiuni. Sper ca în viitor să mai am ocazii de a participa la evenimente similare, totul pentru a cuceri inimile clientelor.

Cu ce impresii ai venit de la acest eveniment?

Am rămas plăcut suprinsă de un feedback superb. Sunt încântată de faptul că în ţara noastră se acordă o atenţie mai mare pentru producţia autohtonă. Mi-ar face plăcerea să colaborez atât cu modele profesioniste, cât şi cu doamne de afaceri. Mă conving de faptul că la noi lumea, totuşi, este receptivă şi deschisă. Îmi doream de ceva timp să particip la acest show şi iată, dorinţa s-a împlinit. Cu nerăbdare aştept următoarea prezentare.

Ce părere ai despre moda autohtonă?

Cred că ea este influenţată nu doar de tendinţele din afara ţării, dar are şi ceva specific din tradiţiile noastre. Sunt creatori care unesc influenţele etnice cu modernul. Acest detaliu oferă originalitate şi individualitate modei din ţara noastră.

Ce nu au creatorii noştri?

Cred că au nevoie de o experienţă mai mare. Cu ceva timp în urmă a început să se contureze. Faptul că au ocazia de a prezenta în faţa lumii ţinutele este o mare şansă de afirmare şi de sporire a concurenţei, una sănătoasă, evident. Am urmărit prezentările de modă din ultimii ani şi chiar văd paşi spre progres. Avem mulţi creatori talentaţi şi muncitori, iar acest lucru mă face să cred că numele lor va trece de hotarele ţării.

Ce colecţii pregăteşti pe viitor?

Acum lucrez la linia cruise, dedicată sezonului estival. Rochii cu inspiraţie de vară, colorate şi diverse modele, din mătase, bumbac sau şifon se vor regăsi în această colecţie. Nu voi uita de pantalonii scurţi, fuste şi alte piese vestimentare. În acest an trendurile sunt cucerite de pantalonii şi sacourile cu printuri florale, iar noi vom adopta în creaţiile noastre. Pentru sezonul de toamnă  însă avem mai multe idei asupra cărora lucrăm. Vom vedea ce ne va rezerva timpul.

Jurnalist: Iuliana Mămăligă
Foto: Yon Savin,  Anastasia Kaşina

allfun

Еще Люди