Люди

Victor Zucker: Atipicul model

Cu barbă lungă, părul prins cu un elastic în vârful capului, purtând haine în carouri, sub care i se ascund tatuajele, nu se lasă neremarcat în mulțime. Pasionat de fotografie, Victor acordă o atenție deosebită exteriorului său, motiv pentru care l-am și abordat în următorul interviu.

Chiar dacă ai absolvit facultatea de jurnalism, nu te regăsești  în arta cuvântului, dar a fotografiei. Care au fost cele mai memorabile fotoshooting-uri la care ai participat?

Este adevărat! În prezent sunt mai mult preocupat de cealaltă pasiune, modelingul. Pozez la un liceu de arte și deja am colaborări cu diverși fotografi. Am avut ocazia să particip și în prezentări de modă, anul trecut la Art Podium.

Mai multe sesiuni au avut farmecul lor. Nu le consider provocări sau că ar fi fost ceva „wow!” pentru mine. Toate sesiunile foto îmi aduc plăcere și simt nevoia să experimentez, să fac lucruri neobișnuite, să evadez un timp din monotonie. Am fost și machiat, coafat, trezit cu noaptea în cap, ca să reușim la răsărit, au fost experiențe interesante și folositoare.

Cum arătai în adolescență și cât de diferit arătai comparativ cu acum?

Îți dai seama că destul de diferit arătam. Probabil, nu o să mă recunoști, dacă îmi vei vedea fotografiile de pe la vârsta de 16-17 ani. Nu prea ieșeam în evidență atunci, comparativ cu amicii mei de atunci și, în general, cu persoanele care se aflau în cercurile mele de interese. Haine nu foarte colorate, tunsoare cumva obișnuită, păr scurt, fără a mă complica în vreun fel.

Care sunt transformările cele mai vizibile prin care ai trecut și cu care chiar ți-ai uimit prietenii?

Cât de mult sau puțin i-am uimit, ar trebui să o zică ei, dacă au fost șocați sau nu, când mă vedeau iar diferit. Am început, probabil, cu mohawk sau altfel zis, această creastă tunsă. Știu că am purtat-o vreo 2 sau 3 ani. În tot acest timp, oricum nu stăteam liniștit și săptămânal îmi mai apăreu niște mici retușuri și schimbări prin cap sau mi-o lăsam un pic mai lungă (creasta), trebuia să o îndrept cu acel aparat folosit de voi. Primele încercări au fost tare amuzante, până m-am acomodat.  La un moment dat, mă plictisisem și am decis să încerc să-mi vopsesc părul. Am fost blond deschis, roșu de câteva ori și câteva nuanțe diferite. După care, mi-am tuns celebra creastă și am umblat aproape chel o vreme, apoi - o nouă coafură, timp de câteva luni. Iar mai nou și ultima variantă este părul ceva mai lung, mi-l prind cu elastic, comod și rapid. În caz de necesitate, poți să modelezi și să aranjezi părul cum dorești. De câțiva ani port barbă, la finele anului trecut au apărut și tatuaje pa corpul meu, deci e bine spre mai bine.

Care din experimentele prin care ai trecut nu te reprezintă?

Toate mă reprezintă. Așa eu evoluez, când mai realizez una din ideile mele. Tot ce am făcut până acum a fost reușit, am fost mulțumit de ele, dar am simțit că trebuie altceva, adică să urc o nouă treaptă.

Este greu să îți găsești un stil și cât de des apelezi la schimbări de look?

Cu găsitul stilului, chiar nu mă complic și nu mi se pare că e dificil, arunc peste mine ce consider că o să mă facă mulțumit și fericit. Nu prea știu care sunt culorile anului și ultimele trenduri, dar se întâmplă că unele lucruri le mai nimeresc. Combin tot felul de haine și accesori, trebuie doar să-ți dorești. Plus că sunt atâtea surse de inspirație, că nu reușești să le vezi pe toate. Și mai cred că unele piese vestimentare din garderoba domnițelor arată bine pe băieți, evident și invers.

Cât de des apelezi la serviciile hair-stiliștilor? Și la ce putem să ne așteptăm de la tine în ceea ce privește schimbările de look?

Chiar nu mai știu când ultima dată m-a tuns vreun stilist profesionist. Tot ce am făcut eu până acum, în mare parte, au fost realizate cu ajutorul unor persoane apropiate, iar ideile erau ale mele, eu doar îi rugam să mă ajute. Mai nou, singur cumva mă descurc, plus că nu mai am nevoie de mari intervenții, că mi-am lăsat părul un pic mai lung. În viitorul apropiat, poate vreo culoare nouă, de fapt, demult o doream și acum văd că pe rețelele de socializare a devenit virală și apare în mai multe articole ca fiind ultimul răcnet.

Cât de preocupat  ești de felul în care arăți și cât timp petreci dimineața în fața oglinzii?

Câteva minute, înainte să ies din casă, îmi ajung să mă aranjez, deci nu pierd foarte mult timp. Nu am o tunsoare care să necesite fixative și alte chestii, cum era în trecut, din acest punct de vedere acum îmi este mult mai simplu.

Care sunt criticile, dar laudele pe care le auzi cel mai mult la adresa ta?

Întrebare inevitabilă! Da, am parte de „atenție” zilnic, uneori pe rețelele de socializare, dar cel mai frecvent este suficient să ies din casă. Priviri urâte, vorbe pe la spate, înjurături, râs isteric ... chestii cumva obișnuite pentru o zi de a mea. Din acest punct de vedere, încă e un pic tragic. Mi se mai spune că foarte curând totul se va schimba și oamenii vor deveni mai toleranți - să vedem. Eu sunt un pic mai sceptic, timpul tot trece, năravurile cam aceleași.

Dar să finalizăm pe o notă pozitivă: da, persoane necunoscute în stradă, îți zâmbesc, îți spun cuvinte de laudă și complimente. E plăcut și apreciez. Se mai apropie și te mai roagă să faci vreo poză cu ei, asta e unul din cele mai amuzante momente sau când te consideră un stranier.

La ce trucuri apelezi pentru a-ți îngriji barba?

Crește, eu doar o curăț cu șampon și o aranjez, înainte să ies din casă. Uneori, mai tai niște capete, în rest, nimic ieșit din comun. Este foarte comod, nu prea îmi aduce incomodități. E bine și frumos!

Jurnalist: Maria Eșanu 
Poze: Natalia Bostan, Sofia Golovinscaia, arhivă personală

allfun

Еще Люди