Люди

Irina Brăiescu şi arta de a lucra lemnul

Materia cea mai dură poate să nască diverse creaţii fine, gingaşe. Sobrietatea lemnului este un exemplu în care se vede transformarea în cauză. M-am convins de acest lucru când am descoperit lucrările Irinei Brăiescu, o meşteriţă talentată, care oferă o nouă viaţă obiectelor ce au la bază lemnul. Cele mai originale suvenire, obiecte de decor interior dar şi pentru diverse evenimente le-am găsit în atelierul ei. Evident, am avut curiozitatea să îi aflu povestea aceasta frumosă, pe care o recomand  să o "citiţi" şi voi!


Afacerea mea e ca un bebeluş. Are un an şi două luni. Din aprilie 2014 am iniţiat-o şi din acel moment mi-am dedicat o bună parte din viaţă dezvoltării acesteia. Fără doar şi poate, munca şi pasiunea pentru frumos au fost armele care mi-au fost alături în a reuşi un succes. Eu spun că începutul a fost promiţător, dacă tot am reuşit să rezist un an. Sper să nu să se oprească aici!


Primele obiecte pe care le-am confecţionat au fost nişte sfeşnice. Erau destinate decorului din locuinţa mea. Ele şi au fost începutul afacerii. Cred că mi-au purtat noroc! Dacă iniţial era un hobby, pas cu pas, a devenit ceva mult mai serios. Am noroc de inspiraţie. Aceasta vine din mai multe surse. În primul rând, lumea înconjurătoare este cea mai accesibilă conductă de idei, dacă pot spune aşa. Nu uit să văd şi tendinţele în materie de decor pe care le urmăresc în fiecare sezon.


Am avut ocazia să particip cu lucrările mele la diverse evenimente. Unul mai recent a fost cel din 24 mai, a.c., festivalul tradiţiilor dulci, "Mai Dulce". Este a doua ediţie la care particip. Mă simt încântată pentru că am avut ocazia să realizez trofeul festivalului, unul râvnit de toţi participanţii. Sunt sigură că acum se află în mâini bune.


Lemnul este materia pe care o folosesc pentru confecţionarea obiectelor. Îmi place să manevrez imaginaţia pentru a crea diverse lucruri frumoase şi originale. Fiecare rod al muncii îmi este drag pentru că am depus multă dragoste şi suflet. Cel mai mult îmi place să creez sfeşnice, diverse obiecte de decor specifice unei odăi pentru copii. Munca respectivă implică migală, fineţe şi multă atenţie.


Eu sunt creator, vânzător şi decorator, însă am şi patru bărbaţi care mă ajută la confecţionare. Fără suportul lor, cu siguranţă, nu m-aş descurca. Sunt adevăraţi profesionişti pe care pot conta în munca din atelierul meu.

Pentru mine fiecare lucrare este un test de creaţie. Deseori sunt solicitată pentru a decora nunţi, diverse evenimente sau ceremonii. O parte din mine se bucură de faptul că, oarecum, aduc şi eu un aport la atmosfera festivă a evenimentului. Îmi place ceea ce fac şi sper să am forţe de a realiza obiecte cât mai inedite.


Jurnalist: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală

allfun

Еще Люди