Люди

Lucia Scheleruc: Sunt pasionată de muzică, fashion și viticultură

A ajuns la radio dintr-o pasiune pentru muzică. O puștoaică îmbrăcată extravagant, în clasa a noua, care a reușit la primul interviu de angajare din viața ei să cucerească directorul primului post de radio independent din țară. Lucia Scheleruc este prima fată Dj din Republica Moldova, care a mixat în cluburi. Este pasionată de fashion și administrează un blog, în care afișează tendințele modei și cum să-ți păstrezi individualitatea și să ai stilul tău, care să-ți reflecte personalitatea.

Ador să experimentez cu hainele, să le modific, să creez. Încă din școală îmi cream haine singură. Mergeam la croitoreasă și îi spuneam ce modele vreau, designul îmi aparținea. Nici nu mă inspiram. Internet nu era, revistele le găseai foarte puține și, probabil, la un preț prea mare. Erau haine super faine. Ceea ce cream atunci, acuma este foarte la modă. Fusta- pantaloni scurtă în stil salopetă și cu spatele gol - eu le cream în clasa a VII-a. Țin minte că am creat un costum clasic fără mâneci. Îți imaginezi cum se privea atunci un astfel de costum? Acum toate fashionistele îl au drept must have-ul sezonului.

Colegul de la primul meu job, un prieten foarte bun, în vremea când abia apărea internetul, știa de pasiunea mea, vestimentația, și mi-a propus să cream un site. Atunci nici nu se zvonea la noi despre noțiunea de blog. Și ca acuma țin minte că aveam macheta cu două compartimente, cu două fete care merg la cumpărături. Eram în clasa a IX-a. Mă gândesc că, probabil, eram prima fată care avea primele texte pentru un fashion blog, tocmai în anii 93-94.

Noi, femeile, trebuie să fim mereu frumoase, în primul rând pentru noi. Când am avut o perioadă grea din viața mea, mă trezeam dimineața, mă coafam, mă machiam chiar de nu ieșeam undeva. Mă tratam cu shopping terapia. Asta m-a scos din depresie - pasiunea mea pentru shopping. Ideea e că trebuie să faci cee ce îți place. Zi de zi. Asta ne menține vii și starea de spirit.

Este foarte important să ai potriviți și oameni adevărați în jurul tău. Zic oameni adevărați, fiindcă cred că nu fiecare poate fi numit astfel în ziua de azi. Pe mine, sincer, mă iau fiorii la cât de falsă a devenit lumea în ziua de azi. Am trecut prin mai multe etape ale evoluției și înainte oamenii erau altfel. Nu era invidia asta. Eu am cunoscut invidia abia în anii 2000.  Mie mi-e foarte greu în ziua de azi. Lumea  zice că sunt prea deschisă, dar eu vreau să păstrez în mine sinceritatea. Modul tău de a fi trebuie păstrat - timpul, mediul se schimbă, dar tu trebuie să rămâi tu.

Tot ceea ce fac, o fac necondiționat. Eu nu aștept răspuns, feedback. Astfel, iubesc trăiesc și sunt tare fericită când fac asta. Mi se întâmplă să am și dezamăgiri, dar în acel moment las omul să plece din viața mea.

Viața m-a învățat să nu planific ceva. Asta e foarte amuzant, e timp pierdut. Omul poate avea vise, dar nu trebuie să planifice. Eu trăiesc momentul la maximă intensitate și cred că asta trebuie să facem. Sper, am un scop, un țel, dar nu aștept să meargă lucrurile conform unei planificări. Eu cred că trebuie să facem cu pași mici acum, în prezent. Visele devin realitate cu pași mici.

Sunt pasionată de muzică, fashion și viticultură.

Îmi doresc să creez haine și să am și venit din asta. La noi este imposibil, fiindcă nu este piața fashion și e foarte greu. Eu știu oameni care fac, dar trebuie să ai un buget pe care să-l investești din start. Mie mi-e frică să mă bag în sistemul nostru corupt.

Foarte mult îmi doresc să am un local, o afacere în domeniul muzical. Să dau muzica pe care o consider eu că e bună pentru lume. Mi-aș dori un local sau un club de noapte. Sunt de părere că la noi nu se bagă muzică bună, e muzică fără de suflet. Mie îmi place muzica plină de suflet. Cred că lumea este flămândă să asculte muzică bună, talentul adevărat, cu voci frumoase, care te prind pe val și te fac să vibrezi.

Vreau să am propia vinărie. Soțul meu mi-a lăsat o vie plantată de el personal. Era pasionat de viticultură și a reușit să-mi transmită și mie această dragoste. Când vreau să rămân singură cu gândurile mele, îmi place să merg pe deal și să admir un apus de soare.

Jurmalist: Ludmila Popescu
Fotografii: Tina Purcel

allfun

Еще Люди