Люди

Desenele lui Stanislav Zlatev într-un proiect colorat pentru micii pacienţi

S-a aventurat în lumea culorilor şi a rămas acolo. Pictează şi colorează, face jocuri de linii, umbre şi forme. Mai nou, s-a implicat într-un proiect minunat, dedicat copilăriei. Eroul acestui interviu, Stanislav Zlatev, a acceptat provocarea celor de la Klumea, de a picta spaţiile din spitale dedicate copiilor. Proiectul este ambiţios, dar plin de speranţe şi vise în a reda zâmbetele micuţilor. 

Stas, de unde se trage pasiunea pentru artă, pentru desene 3D, în special?

N-aş spune că practic intens 3D desenul, aşa, mai încerc din când în când. Consider că mai am mult de lucru la acest capitol. Ce ţine de desen, habar nu am! Ştiu doar că atunci când m-am născut, surorile mai mari mi-au dăruit o cutie cu creioane colorate şi un blocknote (aveau şi ele câte 10 ani, dacă nu greşesc, de altfel nu înţeleg pentru ce îi trebuie unui nou-născut creioane?!). Mai mult decât atât, ador desenele animate şi filmele fantasy. Intuiesc eu că de acolo vine această pasiune.

Îţi mai aduci aminte de primele tale lucrări?

Sigur! Asemenea lucrări nu se uită. Doamne, ce caraghioase erau! Mă rog, fiecare trece prin această etapă. Aşa e începutul, până te înveţi. Trebuie să munceşti foarte mult până vezi măcar ceva în urma ta şi eşti într-o continuă perfecţionare în domeniul dat.

Cum ai ajuns să te implici în proiectul „Arterapia” şi ce semnifică acesta?

Nu  a fost mare greutate. Am văzut pe Facebook o postare a Natei Albot cu o invitaţie la participare. Mi-am zis: „De ce nu?”. E o idee absolut superbă şi foarte interesantă. În plus, sunt foarte ataşat de copii, iar faptul că mă voi implica în proiectul dedicat pictării spaţiilor dedicate acestora în spitale e cu adevărat minunat.

Ce vei picta pentru micii pacienţi?

La moment, e încă un secret. Totul va fi dezvăluit la timpul potrivit. Suntem o echipă mare şi implicată. Aici poţi găsi pictori, creatori de handmade, designeri etc. E o adunare a creaţiei, dacă e să spun aşa. Vom munci cu toţii pentru o compoziţie unică, iar eu sper să fie un rezultat frumos.

Ce spitale vor beneficia de aceste desene?

Am început de la Spitalul Republican Nr.1 pentru copii, după care urmează să plasăm proiectul realizat pe o platformă de fundraising şi din banii adunaţi să amenajăm şi următoarele spitale. Sper să le fie de folos ajutorul nostru, dar din păcate nu depinde totul de noi. Adevăratul ajutor este din partea oamenilor, care participă financiar,  susţinînd acest proiect, ce-i care contribuie la evenimentele  organizate de echipa Klumea şi, nu în ultimul rând, de organizatorii acestui proiect, care vor provoca şi  alte spitale după ce terminăm cu acesta.

Ce te-a motivat să te implici în aceste activităţi?

M-a motivate ideea şi, nu în ultimul  rând, copiii. Eu sunt  tatăl a  doi copii. Se întâmplă cazuri când trebuie să merg cu ei la spital şi tare aş vrea ca locul acesta  să le ofere o stare de spirit mai frumoasă, mai sigură. Deja este cunoscut faptul că „Zâmbetul şi buna dispoziţie tratează toate bolile”!

Ce reprezintă proiectul Sketch?

Sketch - este un proiect  dedicat designului grafic în domeniul publicităţii, web-design şi video. Mă interesează toate detaliile care influenţează procesul de elaborare a unui produs (ideea, sketch-urile, vectorizarea, etc.).  De asemenea, mă strădui ca, clientul sa înţeleagă importanţa acestor detalii şi munca pe care o fac pentru acest produs, deoarece în ele se ascunde cheia de succes a produsului promovat. Urmează să mai progresez în acest domeniu.

Text: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva Personală

allfun

Еще Люди