News Mix

ClimateLaunchpad lansează ediția a II-a a competiției ideilor de business

ClimateLaunchpad lansează ediția a II-a a competiției ideilor de business

Cea mai mare competiție de idei de business bazate pe tehnologii curate din Europa își lansează cea de-a doua ediție cu 12 idei promițătoare de sustenabilitate care vor concura în cadrul competiției ClimateLaunchpad.

În localitatea Lalova, în perioada 26-28 iunie, Moldova este reprezentată de 12 echipe în cadrul ClimateLaunchpad 2015. Cea de-a 2 ediție a acestui concurs european se desfășoară în 27 de țări. ClimateLaunchpad descoperă potențialul tehnologiilor curate în Europa și susține antreprenorii să-și dezvolte ideile până la un business global. Acum echipele din Moldova vor participa la un Boot Camp – tabară de 2 zile și la 6 sesiuni de coaching, care îi va pregăti pentru Finala națională din 8 august. Cele mai bune 3 echipe își vor prezenta ideile la marea finală europeană în septembrie în Olanda.

Ideile cu care au aplicat echipele în Moldova variază de la "Dehidrator solar pentru produse alimentare" până la "Jocul mega: jocul ce are impact". Criteriile de apreciere a ideilor sunt impactul asupra schimbărilor climatice, potențial de dezvoltare a antreprenoriatului și competențele și entuziasmul membrilor echipei.

Cele mai bune 8 idei din Europa vor câștiga acces la programul Acceleratorul Climate-KIC, orientat spre dezvoltarea ideilor mari de tehnologii curate în afaceri puternice. Câștigătorul general al Finalei europene va primi un premiu bănesc de €10.000, echipa a doua va primi €5.000 și cei ce se vor clasa pe locul trei vor primi €2.500.

ClimateLaunchpad este un program a Climate-KIC; principala inițiativă inovativă a climei în UE. Aceasta reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat în inovații orintat spre mitigarea și adaptarea la schimbările climatice. Climate-KIC constă dintr-o rețea internațională de companii, instituții academice și sectorul public.

Climate-KIC este una din Comunitățile de cunoștere și inovare (Knowledge and innovation communities, KICs) create în 2010 de către Institutul european de inovație și tehnologii (European institute of innovation and technology, EIT), care a fost însărcinată de către UE să asigure dezvoltare europeană durabilă și în același timp să abordeze provocările globale actuale.

allfun

Еще News Mix