Люди

Sergiu Braga: Motociclistul cu voce de aur care a devenit primar

Motociclistul cu voce de aur – așa este botezat de presa de peste Prut, Sergiu Braga, unul dintre concurenții care au cucerit publicul X Factor din România. Nu a trecut mult timp până acest tînăr talentat de doar 26 de ani să devină și primar. Care este povestea din spatele acestui succes, am aflat chiar de la el.


S-a decis, ești primar! Ce emoții retrăiești de la aflarea veștii?

Mă simt foarte bine și fericit că mi s-a încredințat această funcție.  Însă, din cauza anumitor neclarități, am fost nevoit să  aștept cîteva ore bune validarea scrutinului de către Comisia Electorală Centrală.  Exista probabilitatea ca fișele de vot să nu ajungă acolo unde trebuiau să ajungă. Însă, s-a rezolvat, iar conform datelor oficiale și celor publicate pe site-ului cec.md, cred în victoria mea.

Ai reușit să sărbătorești acest eveniment?

Nici nu pot să spun dacă am sărbătorit. Am venit acasă dimineața. Pe parcursul serii am avut câteva incidente. Simpatizanții oponentului meu au făcut câteva probleme, dar am depășit situația. Desigur că am reușit să beau șampanie alături de cei care m-au susținut. Dar, în curând,vom sărbători cu toții și vom organiza ceva special pentru toți locuitorii din localitatea Ulmu.

Despre ce surpriză este vorba?

Este vorba despre un concert. Vom creea o atmosferă de sărbătoare în unul din week-end-urile viitoare. Deja discut cu câțva prieteni interpreți de la noi, dar și cu cineva din România.  Încă nu pot să dau nume. Dar dacă ne referim la interpretul din România, vă ofer un singur indiciu: este vorba de o colegă de a mea de la concursul "X Factor".

Vei cânta și tu?

Desigur, că voi cânta!  Muzica este cea mai mare pasiune a mea, iar locuitorii satului Ulmu cunosc avest lucru.

Ce piesă ai vrea să dedici acum satului Ulmu și locuitorilor săi?

Cred că acum se potrivește piesa "Nessun Dorma" cu care m-am lansat la "X Factor". Am învins și mă bucur de voturile de încredere pe care oamenii mi le-au oferit. Cred că această piesă redă starea mea interioară.


Care sunt prioritățile tale pentru acest mandat la primărie?

Sunt multe lucruri pe care le pot schimba și pe care sunt în stare să le realizez cu forțele proprii. De exemplu, foarte mult îmi doresc ca Parcul Central din localitate să poarte numele unei personalități notorii. Totodată, îmi propun să susțin tinerele talente, organizând diferite concursuri muzicale. Poate va fi un fel de"X Factor" doar că la nivel local. Nu am să uit de proiectele începute de fostul primar. Alte priorități, vor fi stabilite, cu siguranță, împreună cu consilierii și consătenii noștri.


Râmâne muzica printre prioritățile tale și în viitor?

Neapărat! Muzica este cea care m-a ajutat să mă recuperez și să scap de durere.  După ce am suferit accidentul de motocicletă am fost internat în stare gravă la spital. Eu urlam de durere. Atunci, medicii mi-au recomandat să cânt. Astfel, am înțeles că- mi reușește foarte bine să interpretez după notele muzicale. Așa că, nu am să mă las niciodată de cântat.

Cum vei încerca să le reușești pe toate? Ai un plan pregătit?

La primărie voi lucra de dimineață până la ora 17:00, 18:00, maxim. După aceasta, voi avea timp pentru repetiții, concerte, dar și de evenimentele la care voi fi invitat să cânt. În plus, am creat un mini studiou acasă, unde fac repetiții oricând îmi doresc eu.  Totodată, majoritatea evenimentelor, concertelor se organizează la sfârșitul săptămânii, atunci și eu voi avea mai mult timp liber.


Jurnalist: Maria Eșanu
Poze: arhivă personală

allfun

Еще Люди