Люди

Andrei Ioniță: Deja am intrat în lumea muzicii și nu cred că voi putea vreodată să plec din ea

Andrei Ioniță este tânărul care a interpretat piesa "Cântă cucu bată-l vina" la X Factor România și a făcut sala să plângă. Videoclipul cu prezentarea moldoveanului a devenit viral, iar însuși Andrei a fost îndrăgit de mii de oameni. Fiind în prezent student la Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova, Andrei nu se grăbește să devină vedetă, dar îl tentează ideea de a-și construi o carieră muzicală în viitor.


Când și cum ai decis să participi la X Factor România?

Am decis să particip la X Factor atunci când am fost să-l susțin pe un prieten la casting. Nu am ajuns bine și el m-a pus în fața provocării de a participa. Eu iubesc provocările și nu am stat mult timp pe gânduri. Mi-am încercat norocul.

A fost prima ta ieșire în scenă?

Cred că prima dată când am urcat pe scenă a fost în clasele primare. Întotdeauna mi-a plăcut teatrul și mi-am încercat puterile în acest domeniu încă din copilărie. Unul dintre motive era că datorită repetițiilor mai scăpam de ore, iar altul era, desigur, sentimentul care îți umple ființa atunci când ești pe scenă. Mă simțeam înaripat, plin de energie și viu ca niciodată! Aceste momente nu pot fi uitate.

Cine a scris partea de rap a piesei și de ce ai ales anume această melodie?

Partea de rap a piesei am scris-o eu, inspirându-mă din refrenul piesei “Lie Ciocârlie", interpretat de prietenul meu Ion Onofrei, băiatul care m-a și pus în fața provocării X Factor. Eu îmi iubesc țara și din acest motiv am ales o piesă care să mă reprezinte, ca să-mi fie mai ușor să mă deschid publicului.


Cum te-ai simțit pe scena X Factor? Te așteptai la un asemenea efect?

Pe scena X Factor m-am simțit așa cum mă simțeam acum câțiva ani în copilărie, poate chiar înzecit. Dacă e să fiu sincer, nu m-am așteptat la un astfel de feedback. A fost o explozie în capul meu! Îmi este greu să descriu cât de puternice au fost emoțiile.

Interpretarea ta a devenit virală pe internet. Cum ai reacționat când toată Moldova a început să distribuie videoclipul pe rețelele de socializare?

Nu știu cum să descriu acele momente, căci am fost un pic șocat. Vă spun doar că se bloca calculatorul când intram pe Facebook.


Ce părere au familia și prietenii despre succesul tău?

Familia și prietenii îmi sunt alături și mă susțin enorm. Eu țin foarte mult la ei și apreciez încrederea lor.

Cum o să cucerești jurații și spectatorii în etapa următoare? Vei rămâne fidel pieselor patriotice?

Aș dori să continui acest subiect, însă formatul X Factor nu mi-ar permite. Conform regulilor concursului, în fiecare etapă trebuie să vin cu ceva nou. Astfel, data viitoare aș dori să interpretez o piesă care va include elemente folc, dar și o parte teatrală. 

Cum s-a schimbat viața ta de student după ce te-ai prezentat atât de bine în fața întregii țări?

Viața mea de student cum a fost, așa și a rămas, chiar nu văd schimbări. Cum am fost un student năzbâtios, așa sunt și după concurs.


Ce așteptări ai de la acest concurs?

Vreau să-mi schimbe viitorul.

Vei continua să-ți construiești o carieră muzicală după finalizarea competiției?

Deja am intrat în lumea muzicii și nu cred că voi putea vreodată să plec din ea. Muzica se leagă foarte mult de suflet și dacă ai simțit o data vibrațiile ei, deja nu mai poți să nu cânți. Dacă stau să mă gândesc, răspunsul este “Da". Mi-aș dori o carieră muzicală în viitor.

Dacă ți se va propune o colaborare în România, vei accepta să te lansezi acolo?

Desigur.  Cu cea mai mare plăcere!

Foto: Facebook/Andrei Ioniță
Jurnalist: Șargu Nelly

allfun

Еще Люди