Люди

Sorina Dima: Dansul este universul unde toată lumea are acces, dar să nu intervină, ci doar să "asculte cu ochii"

Protagonista interviului de astăzi este tânăra dansatoare, Sorina Dima. La vârsta sa, are acumulat deja un bagaj de experienţă în lumea dansului, iar efortul pe care îl depune cu muncă asiduă pentru a-l obţine, îi aduce succes şi peste hotarele ţării noastre.

Cine este Sorina, ce înseamnă pentru ea dansul şi care este preţul succesului? - aflaţi în interviul de mai jos.

Cum a început cariera ta în lumea dansului?

Începusem să dansez pe când eram în clasa a IV-a, la Şcoala Primară Nr. 91 „Antonin Ursu” şi, sincer vorbind, nu mergeam cu cea mai mare fascinaţie la repetiţii. Mai tîrziu, „Centrul Republican Pentru Copii şi Tineret”  îmi devenise gazdă pentru o perioadă, când migram dintr-un colectiv în altul. În final, anul 2012 mi-a adus noroc şi i-am găsit pe cei de la „Just Friends Dance Academy”, unde a şi început cariera mea, alături de coregraful Igor Munteanu.

Care sunt stilurile tale preferate de dans?

Stiluri? Nu pot să scot în evidenţă unul anume. Cam tot așa se întîmplă și dimineaţa, când nu vrei să  îmbraci haina pe care ți-ai pregătit-o ieri, e dupa stare. Oricum, mai aproape de suflet îmi este contempul.

Dansul pentru mulţi înseamnă vis, vibraţie, dragoste, realitate. Ce înseamnă dansul pentru tine?

Pentru mine dansul este locul de refugiu. Universul unde toată lumea are acces, dar să nu intervină, ci doar să „asculte cu ochii”.

Oamenii care dansează au ceva special faţă de ceilalţi artişti sau faţă de ceilalţi oameni, în general?

Fiecare dintre noi are ceva special, fie el dansator, actor, doctor sau profesor. Important este  să ramâi om.

În ce proiecte ai fost implicată până acum şi la ce proiecte lucrezi în prezent?

O mare experianţă a fost plecarea mea în Suedia, unde am avut ocazia să aflu fel de fel de şmecherii de la magicianul francez, Nicolas Del Pozo, eu fiind în calitate de asistentă de magie. Desigur, o adevărată încercare a fost și contractul din Turcia, care mi-a oferit  şansa să cunosc oameni de pe tot globul, precum: Chris Willians, Jean Claude Van Damme, trupa Quest Pistols etc.

Participarea la concursul „România Dansează” a deschis larg porţile emoţiilor, fiind primul meu concurs de acest gen. Nu uit de cele învăţate şi acumulate în „bagajul” meu de dansatoare  aici, în ţara, care m-a dezvoltat atât ca dansator, cât şi ca om. 

La moment,  muncesc la ceva propriu care nu are tangenţe cu dansul, dar la sigur o să fie multă mişcare la deschiderea acestui nou start al meu.

Ce se ascunde în spatele orelor de dans şi care este preţul succesului în acest domeniu?

Dincolo de orele de dans, nu este doar multă muncă, ci şi sacrificiu. Uiţi de tot ce te doare, de zile de naştere sau distracţii cu prietenii. Pentru mine astea sunt fleacuri, însă, faptul că nu ai timp pentru cei dragi, doare cel mai mult. Erau perioade când mama mă vedea doar dormind.

Succesul tău este masurat de puterea dorinţei tale, mărimea visului tău şi de cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes.

Care a fost cel mai plăcut moment din lumea dansului pentru tine?

Când iţi place ceea ce faci, diferenţele dintre clipe nu au importanţă,  uneori până şi lucrurile urâte iţi par tot frumoase.

Ai ceva planuri de viitor? Unde vom putea vedea următoarea ta apariţie?

Eu sper, totuși, să pot realiza ceea ce mi-am pus în plan de mult. Vreau să ajut mai mulţi copii cu dizabilităţi de la noi din ţară. Am deja schiţat proiectul, doar că la capitolul sponsori e puţin mai greu, totuşi, promit să fac acest lucru.

Un mesaj pentru cititori şi pentru cei pasionaţi de dans.

Nu ezitaţi să zâmbiţi de dimineață celor dragi, să continuaţi ziua de parcă ar fi ultima, iar seara să vă gândiţi la ceea ce aţi făcut bine.

Nu renunţaţi la ce e al vostru şi iubiţi-vă mai mult.

Jurnalist: Slivca Veronica
Surse foto: arhiva personală

allfun

Еще Люди