Люди

Bianca Rotaru, mica campioană la dans

Sunt o explozie de eleganță, elasticitate și vibrație. Bianca Rotaru și Dragoş Cimbir, micii dansatorii de nici 15 ani, duc cu mândrie faima țării noastre la cele mai prestigioase concursuri de dans. De la vârsta fragedă de cinci ani, talentații dansatori au participat la cele mai mari competiții de dans din Europa, de unde întotdeauna s-au întors acasă cu premii și medalii.

Alături de Dragoș, formăm un cuplu pe ringul de dans de doi ani si jumătate. Tot de atunci, împărțim aceeași pasiune pentru stilurile de dans spotiv, cum ar fi: salsa, bachata, tango de argentina. Pentru noi dansul sportiv este un obiect foarte ușor de practicat. Petrec foarte mult timp în sala de dans, iar acest lucru nu mă întristează deloc, deoarece dansul mă caracterizează. Fără dans nu aș putea trăi. Face parte din rutina zilnică, sunt obișnuită cu acest regim.

Dansul este biletul nostru de călătorie în întreaga lume. Am vizitat cele mai frumoase orașe ale lumii, de unde am venit cu cele mai râvnite medalii de la concursurile internaționale de dans. Recent, am câștigat premiul doi în Germania, la unul dintre cele mai prestigioase concursuri. Din acest motiv suntem foarte mândri că am câștigat medalia de argint. Călătoriile sunt printre  cele mai așteptate momente din viața noastră. Pe lângă faptul că avem posibilitatea să ne demonstrăm abilitățile în dans, atunci când participăm în competiții internaționale, vizităm diferite locuri frumoase, cunoaștem dansatori din alte colțuri ale lumii și descoperim culturi noi.

Prima cupă am obținut-o la cinci ani. De atunci, de la fiecare competiție aduc cupe și medalii. Sunt o răsplată a muncii pe care o depunem și ne motivează să muncim și mai mult. Acum aveam foarte multe medalii și cupe, nici nu le știu numărul. Într-adevăr, cupele și medaliile ne încurajează, însă acestea sunt mai mult o răsplată pentru părinții noștri și pentru coregraful nostru. Eu, de exemplu, ultima cupă am dedicat-o mămicii mele. A fost o victorie pentru ea.

Cea mai scumpă și importantă cupă este cea pe care am obținut-o în vara aceasta la competiția din Germania, deoarece este vorba de cel mai prestigios concurs. Am luat locul doi și a fost o mare mândrie să ducem faima Moldovei mai departe și să arătăm lumii că dansatorii moldoveni sunt cei mai pricepuți. Concursul din Germania este foarte prestigios. A fost un concurs foarte greu și ne-am străduit mult să-l câștigăm. Nu există o rețetă pentru a avea succes în dans. Trebuie să muncești mult și să-ți placă ceea ce faci. Succesul nu va întârzia să apară.

În afară de cursurile de dans, îmi place să cânt, chiar am câteva înregistrări în sudiou. Totodată, urmez cursuri de dicție și frecventez diferite cursuri obționale la școală. Iubesc toate materiile de la școală și nu am probleme atunci când sunt plecată în turnee. Învăț întotdeauna și vin cu temele pregătite. Acum ne pregătim pentru concursul internațional de dans sportiv ce va avea loc la sfârșitul toamnei, în Austria. 

Jurnalist: Maria Eșanu

Poze: arhivă personală

allfun

Еще Люди