Люди

Sandy C: Avem scopul de a oferi un nou suflu pieţii muzicale din Moldova

Sandy C, un nou proiect muzical promițător, începe să prindă aripi în industria muzicală autohtonă.  Sănduţa Creţu este interpreta, iar Artur Vidmidi  este impresarul și managerul trupei. Tinerii muzicieni spun că au multe idei originale, pe care abia așteaptă să le realizeze.


Ce aduceți nou pe piața muzicală autohtonă?

Artur: Suntem doi tineri ambiţioşi ce avem un scop bine definit şi, anume, de a da un nou suflu pieţii muzicale din Republica Moldova. Modestia şi simplitatea ne reprezintă, iar ceea ce ne propunem să realizăm e muzică de calitate, care rămâne a fi apreciată de către public.

La ce proiecte ați muncit până a lansa Sandy C?

Artur: Recent am lansat proiectul Sandy C şi un prim single intitulat „Weak For Your Love”, o piesă plină de energie şi pasiune, realizată în colaborare cu compozitorul Theory din New York, SUA, care este mixată de Simone Ermacora din Italia. Până acum s-a muncit mult, concursuri, festivaluri, evenimente, iar proiectul iniţiat acum a început spontan şi asta ne-a motivat foarte mult să mergem mai departe, să luptăm.

Veți lansa piese și în limba română? Publicul nostru preferă piesele în limba maternă.

Artur: În calitate de impresar al proiectului Sandy C voi avea grijă ca, colaborările să continue şi să fie apreciate la justa valoare. În ceea ce ţine de următorul single, acesta ar putea  să apară până la finele acestui an sau poate la începutul anului viitor. Ceea ce este sigur acum, că noul single va fi deja în limba română.

Sanda, cum ai ajuns să cânți, cu ce experiență vii din spate?

Sanda: De mică particip la concursuri, festivaluri, indiferent de amploarea acestora. La orice festival, la care am participat,  am avut ceva de învăţat. E o experienţă bună care se rezultă cu motivarea de a creşte şi de a fi mai bun.


Cine are grijă de imaginea voastră, cine vă acoperă cheltuielile acum, la început de cale?

Artur: Chiar dacă compozitorul nostru se mai dă cu parerea sau prietenii din domeniu ne mai dau ceva sfaturi, într-un final tot noi suntem cei care avem grijă de toate detaliile. Eu îmi asum responsabilitatea ca proiectul să se mişte din loc, poate cu paşi mici, dar siguri.

Aveți scopul de face bani din muzică? Credeți că e rentabilă această „afacere”?

Sanda: Mai întâi ne-am gândit să facem un produs bun şi muzică de calitate. Primul gând nu a fost la partea financiară, ci dimpotrivă - la partea creativă, căreia îi dăm o mare importanţă. Iar pe viitor, dacă descoperim şi acea reţetă „muzică şi răsplată”, ţinem neapărat să vă o împărtăşim.

Lângă ce interpreți ați dori să stați alături pe afișele de concert?

Sanda: Noi avem nişte etape şi scopuri pe care le urmăm, ar fi greu acum să vorbim despre ceva grandios. Cu toate acestea, am putea spune ferm că ar fi plăcut şi o bună dovadă a succesului nostru, ca proiectul Sandy C să ajungă pe o scenă cu interpreţii de talie mondială.


Care a fost cea mai tare fază pe care ați avut-o în timpul concertelor de până acum?

Sanda: Posibil, cele mai tari faze sunt prezenţa părinţilor şi a oamenilor dragi la concertele din care faci parte. Emoţiile, trăirile sunt mai mari, o energie de nedescris ce rezultă din susţinerea acestora. Pe viitor, din noi experienţe poate voi descoperi şi alte faze tari, care acum îmi sunt cunoscute mai puțin.

Ce public vreți să cuceriți?

Sanda: În primul rând, vrem să impresionăm publicul de acasă, iar ca rezultat să primim un feedback constructiv din partea acestuia. Publicul perfect e cel receptiv şi plin de energie, care e gata să fie ochi şi urechi la ceea ce realizezi. Iar noi, la rândul nostru, oricât de mic ar fi succesul ne vom bucura de fiecare dată de acesta.

Junalist: Maria Eșanu
Poze: arhivă personală, Facebook/Acasă în Moldova

allfun

Еще Люди