Люди

Natalia Andronic descoperă Moldova pentru spanioli

Țara noastră este pe cale de a fi descoperită de tot mai mulți turiști. Cu eforturi comune, fiecare dintre persoanele care promovează frumusețea acestui plai devine un ambasador neoficial al brandului Moldova. Natalia Andronic este o tânără din Cahul care a creat un site în limba spaniolă, dedicat turismului din republica noastră. De ce a optat anume pentru limba spaniolă și cu ce provocări se confruntă acest proiect aflați din interviul de mai jos!

După  absolvirea liceului în Moldova, voiam să urmez o universitate. Am început să mă gândesc la viitorul pe care vreau să-l creez. În primul rând, m-am gândit că părinții mei nu aveau surse financiare  pentru achitarea studiilor. Eu, însă, analizam oportunități de dezvoltare și diverse șanse de a aplica la universități, totodată mă gândeam la viitorul pe care mi-l prevede soarta după absolvire.  Pasul decisiv a fost făcut atunci, când mi-am cumpărat un bilet de avion și am zburat la Madrid cu scopul de a învăța.

În Spania am absolvit turismul. Cu această ocazie am decis să promovez țara noastră, să arăt frumusețea Moldovei. Am lansat un site-ul "Descubre Moldavia" ( Decoperă Moldova) în limba spaniolă. Consider că avem multe locuri minunate de promovat și de arătat tuturor străinilor. Avem teritorii încă nedescoperite și e păcat să rămână în anonimat.

Cei care vor să se lanseze în afaceri, în start up-uri nu vor avea începuturi tocmai ușoare. Prețul succesului depinde și de rezistența pe care o ai în fața greutăților întâlnite. Trebuie să investească timp, să muncească profesionist, mereu să învețe și să aibă o strategie bine fixată.   

Chiar dacă spaniolii nu cunosc prea multe despre țara noastră, eu îi îndemn să vină în Moldova. Prima informație pe care le-o dăm este că se află între România și Ucraina, după care încercăm să le prezentăm filmulețe despre țara noastră, pentru că ei sunt foarte interesați de cultură, despre cum se petrec nunțile și alte sărbători. Mulți dintre ei  întreabă despre piesa formației O-Zone, "Dragostea din tei", care este o piesă foarte cunoscută aici, în Spania, unii chiar o pot fredona.

Procesul de colectare a  informatiei și de publicare a acesteia este o provocare. E greu să obții informații despre Moldova de la Agenția Turismului și nu doar. Încerc să întreb despre Moldova  persoanele pe care le cunosc și de aici colectez ceea ce e mai interesant. Urmează etapa de traducere a informației existente.  Acest proces e foarte util, merita multă implicare.

Din luna martie 2015, am început să public o serie de articole despre Moldova. Am observat că interesul turiștilor de a cunoaște Moldova este mare, iar cu acest prilej am decis să prezint proiectul la Agenția de Turism din Moldova și la ambasada țării noastre din Spania. Din luna martie a.c. site-ul a început să aibă succes. Pe viitor dorim să formăm o agenție de călătorii pentru toți turiștii. Cu această ocazie am făcut câteva broșuri cu informații despre Moldova.

Prin intermediul acestui site dorim să transmitem nu doar informația despre Republica Moldova,  dar și orice soluție la orice problemă pe care turiștii o pot avea aici. De exemplu, ce țări au nevoie de vize, de permis de ședere, cum pot să-și procure Cartea Verde etc. Putem organiza escapade la cel mai bun preț și calitate. Deja dispunem de câteva acorduri cu hoteluri, iar persoanele care sunt dispuse să colaboreze cu noi, ne pot contacta.

M-a surprins foarte mult numarul mare de întrebări pe care le-am primit pe site. Acestea sunt adresate de către turiștii care vor să viziteze Moldova, ne întreabă cu ce probleme se pot confrunta, de ce au nevoie pentru a călători, orice tip de întrebări. O întrebare foarte interesantă, pe care am primit-o din partea unui avocat din Spania, se referea la faptul dacă cetățenii străini pot procura terenuri în Moldova.

Am primit felicitări din partea multor persoane care mă susțin în crearea acestui site. Sunt multe persoane care vor să colaboreze.

Multi dintre turiști spun că e un site foarte util pentru colectarea informației înainte de a călători. Un mesaj, venit de la o persona  X, spune:  "Astfel de proiecte, cum ar fi crearea unui site de la zero, ar trebui să se bucure de susținerea Guvernului. Bravo și mult succes mai departe".

Consider  că succesul nu bate la ușă, ci se creează prin muncă, se crește prin perseverență și se menține prin dragostea nemăsurată față de viață și față de profesie.

Consider că prin muncă poți atinge stelele și nu numai. Pentru mine cheia succesului înseamnă perseverență și optimism. Chiar dacă nu am un ideal, mă consider destul de muncitoare. Știu că pot munci și obține ceva, acolo unde voi încerca să obțin. Consider că fiecare dintre noi merită ceva mai mult decât are în prezent. Sper că asta mă va face să obțin ceea ce vreau de la viață. Cuvântul "imposibil" nu există în  vocabularul meu.

Jurnalist: Iuliana Mămăligă

Foto: Arhiva personală

allfun

Еще Люди