Люди

Valeriu Moruz, alias Brio Sonores: Din orice loc vizitat mă întorc alt om acasă

Este una dintre vocile de aur ale trupei Brio Soneres, care a cucerit mii de femei.  Pe lângă faptul că este talentat, Valeriu este și un tânăr motivat, care se poate mândri cu un stil de viață sănătos. A devenit vegetarian și a slăbit cu 16 kilograme. Despre muzică, pasiuni, proiecte și viața de după scenă Valeriu Moruz ne vorbește în interviul ce urmează.


Valeriu, cum arată o zi din viața ta obișnuită, de după cortine?

Fiecare zi din viața mea este diferită. Pot spune, cu siguranță, că nimic nu se repetă. Detest monotonia, lucrurile programate din timp, în afară de cele legate de lucru sau activitatea mea profesională. De vreun an de zile fac ceea ce îmi vine în cap, adică mă conduc de intuiție. Pot spune cu certitudine, că din acel moment a început perioada cea mai interesantă din viața mea, cea mai veselă și plină de gust. Așa s-a întâmplat și atunci când am plecat în afara țării, undeva prin sudul Italiei, iar la ora 03:00 eram deja în portul Giurgiulești sau pe Traseul Transfăgărășean din România. Ca să pui în aplicare astfel de idei, desigur, că cel mai important lucru este să ai alături persoane care gândesc la fel.

Am repetiții în fiecare zi cu băieții, acestea durează aproximativ 2-3 ore. Restul timpului liber mi-l dedic: încerc să fac cel puțin o faptă bună pe zi, practic meditația sau stau în compania persoanelor, alături de care mă simt foarte bine.


Ce cărți, filme te-au influențat să devii  vegetarian?

Am adoptat stilul de viață vegetarian după ce am citit cartea autobiografică a lui Steve Jobs. Am trecut la row-vegan în jumătate de an. De atunci, trăiesc cea mai sanatoasă perioadă din viața mea, în care am reușit să arunc și 16 kg, o reușită enormă pentru mine.

Cum arată meniul tău zilnic?

Nu prea știu ce înseamnă un meniu zilnc. Mănânc atunci când îmi aduc aminte sau mă rupe foamea. Când nu mă ispitește nimic sau nu mă las ispitit, pentru că sunt cam gurmand la ale mele, mănânc doar fructe, legume și semințe. Citeam undeva că mâncarea care a fost lăsată omului de la Dumnezeu este tot ceea ce crește din semințe, tot ce face semințe și însăși semințele. Am încercat și confirm că este cel mai sănătos mod de viață.

Care sunt aspectele pozitive, dar și cele negative ale noului tău stil de viață?

Dupa cum am spus, am aruncat 16 kg. Aspectele pozitive sunt multiple: aspectul fizic mult mai satisfăcător, fresh, mai suplu, mă simt mai ușor, la propriu. Am tenul mai curat, crește nivelul de testosteron în organism, se detoxifiază organismul. Nu prea am nici o problemă de digestie, dureri de pancreas sau ficat, fapt care se întâmpla atunci când mâncam carne sau ceva mai greu digerabil.

Aspecte negative nu cred că sunt, în afară de acela că trebuie să-ți arunci hainele vechi, pentru că sunt prea largi.


Consideri că Brio Sonores  este cea mai mare realizare a ta de până acum?

Da, sunt ferm convins de acest luru! Acest proiect este cea mai mare reușită, este o premoniție din fragedă copilărie, care s-a realizat și sunt foarte fericit și recunoscător lui Dumnezeu și întregului Univers pentru tot!

În ce proiecte mai ești implicat?

Recent am început ceva nou pentru mine. Predau canto și mi-am început activitatea în calitate de producător muzical, alaturi de niște tineri foarte talentați, cu care vreau pe viitor să fac un pic de revoluție în showbiz-ul nostru și nu doar. Am multe idei, pe care le vom realiza treptat.


Cum e viața dincolo de scenă? Ce ocupații, pasiuni comune mai aveți?

Viața dincolo de scenă este și ea interesantă. Observ, că pe zi ce trece îmi lipsește tot mai mult viața privată, unde poți face ce vrei și unde vrei, fără ca cineva să te arate cu degetul. Dar te adaptezi și la această situație și totul e bine.

Pasiunea mea cea mai mare sunt călătoriile, descoperirea de locuri noi, oameni noi. Din orice loc nou mă întorc alt om acasă.

În ceea ce ține de pasiuni comune , nu știu dacă se asociază, dar o facem cu suflet și dăruire - cântăm în fiece duminică în corul mănăstirii, unde mulțumim pentru tot și ne resetăm starea energetică și spirituală.

Cum va suna următorul vostru single? 

Cred că e cea mai complicată întrebare. Au fost mai multe piese cu care ne gândeam să debutăm, dar care nu ne-au convins în totalmente că ar fi potrivite pentru un debut. Avem mai multe piese la care lucrăm de ceva vreme, ca să ajungem la varianta care să ne placă, să ne convingă, în primul rând, pe noi, după care și pe cei care o vor asculta-o.

Nu vrem să facem o fabrica de piese ieftine și fără un conținut bogat. Preferăm să facem o piesă, dar să aiba conținut, un mesaj și să creeze o stare unică.

Ați ajuns la performanța de a trăi din muzică?

Cred că aș putea zice că am ajuns în situația când ne permitem să investim mult în ceea ce facem, astfel încât totul să corespundă calității. Cred că mai avem mult de lucru, până vom ajunge la performanța de a trăi din muzică. Și asta nu va fi pe teritoriul țării noastre.


Care a fost cea mai tare fază pe care ați avut-o vreodată în timpul concertelor?

Am avut multe situații interesante și toate au fost diferite.

La un concert, la jumătate de piesă s-a deconectat lumina și a trebuit să cântăm acapella ca să finalizăm piesa.

La alt concert, în genere, nici un microfon nu a lucrat și noroc că sala nu era prea mare, am cântat fără microfoane.

Un gând, un sfat pentru fane?!

Nu cred ca au nevoie de sfaturi, mai degrabă, vrem să le mulțumim pentru tot! Ele ne inspiră, ne motivează și ne încarcă cu foarte multa energie! Le iubim și le mulțumim pentru tot!

Jurnalist: Maria Eșanu
Poze: arhivă personală

allfun

Еще Люди