Люди

Cristina Tabun: Nu am un stil vestimentar care să mă reprezinte în totalitate

E tânără, frumoasă și ambițioasă. Îi place la nebunie viața cu toate provocările ei, adoră să călătorească și să descopere locuri noi. Spune că nu ar renunța niciodată la pasiunea sa pentru artă și frumos, iar buna sa dispoziție depinde 100% de felul cum arată sau se îmbracă. Să o cunoaștem mai bine pe Cristina Tabun, cea care umple de culoare fiece postarea a sa de pe blog.

De când ești pasionată de fashion și în ce context ai înțeles că dispoziția ta depinde de felul cum arăți și ce ținute porți?

Pasiunea mea pentru fashion a apărut la Colegiul de Arte "Alexandru Plămadeala", unde am studiat design vestimentar. De acolo a pornit toată nebunia. După ce am absolvit colegiul, am ajuns la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, iar acolo toată lumea creativă te inspiră și vrei nu vrei începe să îți placă tot ce e legat de modă și stil. Eu sunt 100% dependentă de dispoziția mea și felul cum arăt sau mă îmbrac depinde mult de ea.

Pentru ce stil vestimentar optezi? În ce măsură acesta te caracterizează/reprezintă?

Eu nu am un stil vestimentar care să mă reprezinte în totalitate. Sunt ca un camelion. În fiecare zi sânt diferită și dacă e să fiu sinceră: îmi place că încă nu m-am regăsit ca stil, pentru că pot să experimentez fără frică. Doar așa apar idei noi și rutina nu pune stăpânire pe stilul meu.

Ai un blog. De ce ți l-ai creat și ce încerci să aduci nou prin intermediul postărilor tale?

L-am creat în ideea de a promova un alt tipaj de "fashion-blogger", unul așa mai smart și care în proporție de 90 la sută se îmbracă de la second hand și arată bine. Trăind într-o țară cu economia în tranziție și aproape la pământ, cred că fiecăruia din noi i-ar plăcea să aibă abilitatea de a se îmbrăca frumos și în tendințe, cu resurse minime. Asta încerc să promovez și eu. Vreau să arăt că putem fi stilate și cu un sacou de 10 lei, dacă e asortat cu gust și dacă noțiunea de stil e la ea acasă.

De ce marshmallow?

Marshmallow vine, în primul rând, de la pasiunea mea pentru nuanțele pastelate. După care, te duce cu gândul la ceva bun, dulce și poate încă pentru că e prea mult de world, diary și dreams.

Zilele trecute ți-ai meșterit o căciulă cu mărgele. Ne așteptăm pe viitor la tutoriale?

Îmi place mult să readuc la viață hainele care nu-mi mai plac sau care au nevoie de un simplu refresh. Nu știu dacă ajung să fac tutoriale, dar recunosc că mi-ar plăcea.

Ce crezi despre sumele pe care le investim în piesele vestimentare? Majoritatea fashionistelor vorbesc în nenumărate rânduri despre shoppingul făcut peste hotare. Cum crezi, am putea să facem shopping eficient și acasă?

Eu nu sunt o amatoare de haine scumpe, iar shoppingul peste hotare este o alternativă bună pentru noi cei care, din păcate, nu prea avem de unde alege. Chiar dacă e frumos să susținem producătorii autohtoni, shoppingul de peste hotare ne atrage cu tot felul de reduceri și discounturi. O altă tendință, care devine tot mai actuală, este "shoppingul turistic". În timp ce ești în vacanță și vizitezi o țară nouă mai faci și cumpărături, iar dacă prinzi și perioda reducerilor ai numai de câștigat.

Care este ținuta pe care orice femeie trebuie să o aibă în garderobă?

Așa cum fiecare femeie e foarte diferită una de alta, nu cred că există o ținută comună pentru toate. După mine, aș merge pe varianta de cămașă albă, o pereche de blugi care să ne avantajeze silueta și o pereche de pantofi stiletto. În general, piesele de bază ar trebui să fie clasice, să nu aibă croieli și să fie în culori neutre de alb, gri, negru.

Care sunt detaliile care contează cel mai mult atunci când îți asortezi hainele?

În primul rând, contează mult să știu unde merg și cum trebuie să arăt. Respectarea unui dress code e vitală. Apoi - comoditatea, nu suport să port ceva care mă incomodează, doar de dragul frumosului, trebuie să mă simt liberă și confortabil. Un alt detaliu important este gama cromatică și mixarea pieselor. Și, nu în ultimul rând, buna dispoziție e detaliul de bază.

Care sunt planurile de viitor? Ce ți-ai dori să schimbi pe viitor?

Dacă gândești creativ și pozitiv, mereu îți apar idei noi, care cu efort și perseverență prind viață. Nu sunt persoana care își face planuri mărețe pe viitor, îmi place să savurez cât mai mult din prezent!

Jurnalist: Irina Gurdila
Foto: Arhiva personală

allfun

Еще Люди