Тема

Marcela Friptu: Șapte destinații perfecte pentru vacanța de iarnă

Concediul de iarnă este un motiv în plus pentru a petrece timpul altfel, dar și pentru a descoperi locuri noi. Și deoarece vrem să-ţi prezentăm şi mai multe oportunităţi de vacanţă şi să ne asigurăm că, oriunde ajungi, ai cele mai bune sfaturi turistice la îndemână, ţi-am pregătit șapte destinații recomandate de Marcela Friptu.


Georgia. Țara care m-a impresionat cel mai mult este frumoasa și însorita Georgia. Participând în 2 proiecte internaționale, am avut ocazia să o vizitez de 2 ori și să petrec, per total, în jur de 4 săptămâni acolo, timp destul ca să simt spiritul cald și primitor al acestei tari, să savurez mâncarea tradițională foarte gustoasă și să vizitez locuri fermecătoare prin frumusețea lor. Dacă este vorba despre Georgia, atunci trebuie să vizitați neapărat orașele Batumi și Tbilisi! Tbilisi este înconjurat de munți și îmbină în sine o cultură nemaipomenită, o arhitectură frumoasă și peisaje de neuitat. Batumi este, dupa părerea mea, cel mai frumos și cel mai îngrijit oraș pe care l-am văzut vreodată, este o perlă pe malul mării Negre, un loc "must see" în aceasta viață.

Turcia. Destinația îndrăgită a multor turiști europeni, Turcia! O singură istorie pe 2 continente - așa o prezintă agențiile de turism.  De fapt, Turcia nu este reprezentată doar de hotelurile luxoase de pe litoral, dar și de bogata istorie pe care o are. Destinația care o recomand este Istanbulul, fostul Constantinopol, istoria acestui oraș spune foarte multe despre el, este un loc unde se întâlnesc energiile diverselor culturi și istorii, locul unde continentul European este despărțit de cel Asiatic prin strâmtoarea Bosfor, locul unde priveliștile uluitor de frumoase îți opresc răsuflarea. Orașul culturii, istoriei, negoțului, artei, arhitecturii, un loc plin de energetică enigmatică. Istanbul este încă o destinație "Must see". La Istambul am nimerit întâmplător, zburând spre o altă  țară, am avut o zi la dispoziție ca să vizitez acest oraș fermecător, zi care am folosit-o la maxim și la sigur mă voi întoarce din nou acolo.

Franța, Paris. Nu în zadar Franța se clasează pe locul I în lume după gradul de popularitate în rândul turiștilor, ea într-adevăr este mareață și frumoasă. În Franța sunt o mulțime de lucruri ce merită vizitate, dar cea mai populara destinatie si cea mai importanta este Parisul! Am vizitat Parisul recent, în acest an am decis să-mi serbez a 25 aniversare la Disney Land Paris, și într-adevăr s-a dovedit a fi o idee super. (Recomand cel putin odată în viață să vizitați acest parc!) Se zice că Parisul este orașul îndrăgostiților. Este corect, dar după părerea mea este o subestimare a acestui măreț oraș. Plimbându-te pe străzile Parisului simți o încărcătură emoțională, culturală și intelectuală foarte puternică. Admirând astfel de creații mărete, precum este turnul Eiffel, Arc de Triomphe, Hotel des invalides, Louvre, Grande Arche, Opera de Paris, castelul Versailles, Catedrala Notre Dame de Paris, Basilica Sacre Coeur și multe altele, involutar pătrunzi într-un vîrtej cultural al puterii și măretiei istoriei pe care o poartă pe umerii săi Franța.

Italia, Veneția. Acest oraș este frumos în orice timp al anului și în orice context, dar cel mai important este să-l vizitați alături de persoana iubită. Arhitectura venețiană, străduțele înguste, podurile infinite, gondolele, lumina ce se reflectă în apa canalelor, muzica care răsună printre trecători nu pot să te lase indiferent. Este orașul care te predispune la romantism, sentimente și creativitate. Este un loc perfect pentru cei care sunt în căutare de inspirație sau pentru cei care vor să facă o cerere în căsătorie. În fiecare an, în prima jumătate a lunii februarie, are loc carnavalul Venețian. Din punctul meu de vedere, aceasta este mai propice perioadă pentru avizita Veneția.

Grecia, Termopile. Grecia este o țară foarte frumoasă, ținuturile întinse și enigmatice, munții măreți cu un relief specific, peisajele mereu verzi, locuri unde poți să-ți lași sufletul și gândurile să plutească libere. Câțiva ani în urmă, la sfârșit de un decembrie friguros, am fost într-o călătorie cu automobilul prin Grecia, de la Saloniki până la Atena. Pe traseu am găsit un loc extraordinar prin locația și frumusețea sa, este vorba despre Termopiles, un loc unde din munții falnici izvorăște apa termală, unde poți să te bălăcești cu plăcere în micile lacuri formate de aceasta, indiferent de timpul și temperatura de afară. Dar cel mai importat lucru pe care îl pastrează în memoria sa acei munți măreți este marea luptă care s-a dat între regele spartanilor, Leonidas, și regele Persilor, Xerxes. Aceste scene le-ați putut urmări în filmul hollywoodian "300 spartans".

Alpii Italieni (San Martino di Castrozza). Munți înalți cu vârfuri înzăpezite, stânci abrupte, lacuri montane cu apă de culoare cerului, căsuțe rustice, serpantine periculoase, într-un cuvânt, peisaje din povești contemporane. Acest sătuc se află la nordul Italiei, lângă frontiera cu Austria și este un loc perfect pentru amatorii de senzații tari. O mulțime de piste pentru ski, culmi înalte de cucerit, telecabina care urcă pe vârful Rosetta, la o înălțime de 2700 de metri, loc unde poți să bei un cappucinno și apoi să pornești într-o plimbare-aventură printre stânci și prăpastii.

Polonia, Wroclaw. Este orașul unde la moment studiez și locuiesc, dar nu acesta este motivul pentru care am introdus Wroclaw în această listă. Wroclaw este o destinație perfectă pentru o minivacanță de Crăciun! Acest oraș are un farmec aparte, îmbinînd cultura și istoria slavonă și germană, iar în anul 2016 va fi Capitala Culturală a Europei, pregatind un șir de surprize și evenimente culturale pentru toți vizitatorii săi.

Wroclaw este o destinație de vacanță, portrivită pentru toate vârstele și interesele, având o varietate mare de evenimente, clădiri cu o arhitectură foarte frumoasă, o viață de noapte activă, munți pentru amatorii de senzații tari, care vor să facă schi, și o mulțime de tradiții păstrate de-a lungul timpurilor.

Jurnalist: Maria Eșanu
Poze: arhivă personală

allfun

Еще Тема