Рататуй

Adriana Moșnoi: Fiecare bucătărie are ceva special

Eroina acestui material are un sac de pasiuni: călătorii, voluntariat, IT şi chiar o pasiune pentru lumea gastronomică. Adriana Moşnoi, căci despre ea este vorba, şi-a făcut un blog unde îşi împărtăşeşte experienţele culinare celor cărora le place să încerce arome şi gusturi în bucătărie. Reţetele sunt însoţită de imagini colorate, cu adevărat apetisante, pentru că Adriana mizează şi pe aspectul estetic! Vă invităm la o porţie de text presărat cu impresiile tinerei bloggeriţe despre lumea bucătăriei.

Nu aş putea spune de unde anume am pasiunea pentru gastronomie. Poate vine din  dragostea pentru frumos şi lucruri noi. Îmi place să gătesc bucate inedite şi să experimentez. Mă inspir din preparatele încercate anterior, din canalele de gătit pe Youtube, pe care le urmăresc sau încerc diferite combinaţii şi pe cont propriu.

De obicei ador să gătesc lucruri care nu-mi iau mult timp, dar rezultatul e unul delicios. Îmi plac salatele pentru multitudinea de culori cu care te poţi juca şi crea ceva frumos vizual; deserturile care pot fi colorate şi frumoase; bucatele care pot să le asortez sau să le decorez într-un mod neobişnuit. Există situaţii când gătitul poate deveni o chestie de rutină, de asta mă strădui să am o creaţie în farfurie atunci când gătesc. E o provocare pentru a obţine ceva frumos, gustos şi e minunat să vezi rezultatul final.

Călătoria în SUA a fost legată de jobul meu, care nu are nimic în comun cu gătitul, dar mă bucur că am posibilitatea să călătoresc uneori, lucru care îmi permite să explorez diferite bucătării din toate colţurile lumii.

Din păcate, nu cunosc foarte multe bloguri de gătit de la noi sau nu le urmăresc. Totodată, îmi plac lucrurile interactive. Astfel, dau preferinţă video-urilor de pe Youtube. Mi se pare uneori mai uşor să înţeleg etapele necesare pentru a găti ceva în acest fel. De asemenea, din punctul meu de vedere, un blog de gătit în primul rînd trebuie să conţină imagini/poze calitative, care să atragă vizitatorii. Despre unele bloguri de gătit de la noi am aflat de pe Instagram, aşa că le urmăresc acolo şi dacă-mi plac unele reţete - pot să le încerc.

Fiecare bucătărie are ceva special şi fiecare dintre noi are preferinţele sale, care pot să difere în anumite perioade. Faptul că trăim într-o lume globalizată, ne permite să explorăm mereu bucătării noi şi să vedem care bucate ne plac mai mult. Îmi place mult bucătăria asiatică, în special cea japoneză şi thailandeză, dar cred că acest lucru se datorează faptului că este ceva nou pentru mine şi încă mă uimeşte cu diferite combinaţii de ingrediente. În mod normal, pot să-mi placă anumite reţete/ bucate din fiecare tip de bucătărie, dar cred că în top rămân a fi plăcinţelele, sarmalele şi mămăliguţa de acasă, deoarece ele sunt bucatele de familie, de la noi de acasă.

Încerc să gust neapărat din bucatele tradiţionale regiunii în care călătoresc sau alte tipuri de bucătării care sunt acolo. Iar ulterior, dacă-mi place ceva, încerc reţeta acasă!

Jurnalist: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală

allfun

Еще Рататуй