Рататуй

Un desert cremos de la food bloggerul Alina Ţîrchi

Suntem în perioada când ne adunăm acasă, alături de cei dragi. Cu această ocazie, am vizitat-o la casa ei pe Alina Ţîrchi, autoarea blogului "atkitchen" . Şi-a decorat casa în spiritul sărbătorilor de iarnă,împodobind tocmai doi brazi. Toate acestea sunt încununate de aroma  deserturilor absolut delicioase. Alina ne-a lăsat să îi acaparăm bucătăria şi să o "chinuim" să ne gătească ceva dulce, aşa, ca de sărbători.

Îi place să îi răsfeţe pe cei ai casei, în special, pe micuţii ei, mari devoratori de deserturi! Experimentează reţete şi mereu surprinde cu delicii noi.

"Filmul "Julie and Julia" a fost cel care m-a inspirat să îmi iniţiez un blog cu bunătăţi. Printre primele postări au fost bucate tradiţionale", îşi aminteşte Alina. Însă, nu mai lungim vorba! Scumpi cititori, vă prezentăm desertul "Bezea în cafea", propus de Alina Ţîrchi.

Ingrediente pentru două porţii:

Trei albușuri de ou
150 gr de zahăr
Esența de vanilie
O linguriță de oțet
150 ml frişcă
80 g de zahăr tos
100 ml cafea

Pentru decor:

Un baton de scorțișoară
Două felii de portocală
Rodie

Mod de preparare:

Batem albușurile de ou spumă tare, încorporând zahărul câte puţin (50 gr pentru fiecare albuş) Adăugăm o lingurită de oțet şi puţină esență de vanilie.

Pe o tigaie de cuptor, tapetată cu hârtie, facem forme din această compoziție şi punem la cuptor timp de o oră la temperatura de 100 grade. Apoi lăsăm bezeaua la răcit câteva ore.

Aparte batem frișca cu zahărul tos.

Astfel, adăugăm într-o cană 50-70 gr de cafea naturală, apoi bezea, urmând frișca. Repetăm încă un rând de spumă din ou şi frișcă. Decorăm cu rodie, portocală şi scorțișoară.

Să aveţi poftă mare!Alina vă aşteaptă să îi descoperiţi reţetele şi pe pagina ei de Facebook, ATkitchen!

Jurnalist: Iuliana Mămăligă
Foto: Yugin Klein

allfun

Еще Рататуй