Люди

Iuliana Onofriescu: Neavând experiență, dar având sute de idei în cap, am decis să încep această călătorie

În alegerile noastre în materie de machiaj și de îngrijire, simțim adesea nevoie de îndrumare sau de a primi sfaturi utile. Iuliana Onofriescu este o tânără moldoveancă, stabilită în Marea Britanie, care de un an își împărtășește sfaturile sale de frumusețe și stil prin intermediul vloggului Beauty Julianna. La un an de la lansare, Iuliana are deja peste 300.000 de vizualizări. Să cunoaștem mai multe despre activitățile și pasiunile ei în interviul ce urmează.


Poți începe prin a ne povesti un pic despre tine?

Sunt Beauty vlogger începător. În Moldova am absolvit Academia de Studii Economice și nu îmi pare rău de această experiență. La moment, locuiesc în Marea Britanie împreună cu soțul meu. Pentru noi a fost o încercare - am venit, ne-a plăcut și am rămas. Am învățat și aici dreptul. Nu știu de ce, dar viața mă tot îndrumă spre bănci și economie, chiar dacă eu mă trag spre machiaj, fashion și frumusețe. Acum mă realizez pe plan profesional în domeniul finanțelor. Îmi place unde am ajuns, chiar dacă e abia începutul și multe trepte mai am de urcat.

Când ţi-ai început activitatea de vlogger? Care este conceptul vloggului?

Gândul de a avea un canal pe YouTube îl aveam de vreo 2 ani, însă, tot timpul găseam un motiv să mai amân. Iar anul trecut, în luna noiembrie, mi-am spus: "Acum ori niciodată" și deja de un anișor îmi continui activitatea de vlogger. Cred că ideea principală a vloggului meu e frumuseațea, machiajul și fashionul. Mă strădui să dau sfaturi de îngrijire a pielii, tutoriale de machiaj si idei de îmbrăcăminte.

Cum ai început vloggingul? Care sunt aspirațiile tale pentru vlogg și prezența ta web?

Neavând experiență, dar având sute de idei în cap, am decis să încep această călătorie. Am avut așa un gând: "Dacă nu încerc, nu voi ști rezultatul" și m-am străduit să mă bazez pe el. Ca orice vlogger/blogger îmi doresc ca "Beauty Julianna" să crească și să devină o sursă de idei pentru alții.


Ce înseamnă "beauty vlogger"? Ce face un beauty vlogger?

Un beauty vlogger vorbește despre frumusețe. Cred că cel mai important e să încerci lucruri noi si să le recomanzi și altota sau, pur și simplu, să împărtăși experiența ta. Uneori te gândești "face sau nu să-mi cumpăr produsul acesta” sau "am pielea grasă, acest fond de ten va fi bun pentru mine?”. Sunt întrebări la care vloggerii răspund prin experiența lor, explicând ce le-a plăcut și ce nu, și de ce un produs merită de cumpărat iar altul nu. Totul se rezumă la sfaturi care sunt mai de încredere decât reclama produselor în sine.

Ce vrei să transmiţi prin acest vlogg?

Vreau să inspir pe cei care mă privesc. Astfel, cum și eu am fost inspirată, la rândul meu, de alți vloggeri. Vreau să dau sfaturi celor care au nevoie și îmi doresc să aduc zâmbete pe fața subscriberilor mei, cum mereu o fac cu prietenii.


Unde îți găsești inspirația pentru postările tale?

Sunt inspirată de alți vloggeri mai profesioniști. Uneori îmi vin idei spontane pe care vreau să le realizez.

Ai putea numi câțiva vloggeri de fashion pe care îi admiri?

Vloggerii mei preferații sunt: Lauren Curtis, Chloe Morella și Shaaanxo. Mă inspira prin ideile lor și e o plăcere pentru mine să le urmăresc activitatea.

Se poate trăi din asta? Care sunt avantajele unui beauty vlogger?

Cred că da, atunci când ai sute de mii de subscriberi, care îți vizualizează videourile și sponsori, care au dorința de a te promova. Însă la nivelul meu, pot să zic că e o mare bucurie să fiu sponsorizată din când în când. Până atunci, acest hobby nu-l pot privi ca pe un job aparte.

Care este cea mai mare provocare în vloggingul de fashion, frumusețe?


Să te deosebești de alții. Ceea ce pare a fi foarte simplu, însă e destul de greu. Să creezi ceva, ce nimeni nu a mai filmat sau să faci ceva deosebit.

Ce faci în timpul liber, atunci când nu te ocupi de vlogg?

Timpul liber îl petrec cu soțul și prietenii. Iubesc să călătoresc, să citesc cărți. Nimic ieșit din comun, în marea majoritate a timpului, pur și simplu, mă odihnesc, lenevind în pat și privind filme.

Când ești cea mai fericită?

Cred că atunci când sunt cu familia și prietenii. Mai ales acum, că sunt departe de ei. Momentele pe care le petrec acasă sunt de neuitat!

Care sunt planurile tale de viitor?

Îmi doresc să mă mut cu traiul în America, să mai încerc și alte țări puțin mai călduroase. În ceea ce ține de canalul "Beauty Julianna", îmi doresc să depun mai mult efort pentru a-mi lărgi numărul de subscriberi.

Jurnalist: Irina Gurdila
Foto: Arhiva personală

allfun

Еще Люди