Тема

10 poziții pe care orice fată trebuie să le știe atunci când face poze

Chiar dacă suntem încrezute de felul cum arătăm, de multe ori pozițiile în care ne fotografiem ne dezavantajează. Este foarte important să fii naturală și să te simți bine în pielea ta, deoarece acest lucru te ajută să arăți bine în fața aparatului de fotografiat. Este vorba despre punerea în valoare a zâmbetului, pozițiile corecte ale mâinilor, dar și jocul privirilor.În colaborare cu Ion Pleș Alexandru, care se specializează în prezent în domeniul fashion photography, am realizat un colaj de poze, în care arătăm pozițiile corecte, dar și pe cele nerecomandate. Să vedem care sunt acestea.


1. Pentru ca să-ți subliniezi picioarele lungi și bine conturate, ai grijă la felul cum îți poziționezi corpul. O atitudine matură și plină de farmec te va ajuta să îți evidențiezi înălțimea.


2. Fie că porți o ținută casual sau elegantă, trebuie să știi să îți evidențiezi atuurile în fața aparatului de fotografiat. O mână în șold și cealaltă - pe corp vor atrage atenția asupra taliei.


3. Jocul brațelor este la fel de important. Mișcările forțate și încordate fac pozele să arate inestetic. Fii atentă la felul cum stau coatele.


4. Pentru a accentua trăsăturile feței, în special, bărbia și buzele, deplasează maxilarul înainte. În așa fel, pozele din profil vor arăta mai senzual.


5. Fii tu. Nu te forța și nu te încorda atunci când faci poze. Fii liberă, dar nu uita de eleganța și rafinamentul feminin.


6. Descoperă unghiul care te avantajează cel mai mult.


7. Pentru imagini reușite în poziția șezând, stai în semiprofil,  cu picioarele întinse ușor în lateral. Accentul se pune pe eleganța și suplețea liniilor.


8. Semiprofilul și umărul stâng, ușor coborât în jos, îți va prelungi vizual corpul.


9. Detaliile sunt și ele importante. Accesoriile sau piesele vestimentare ar trebui să fie evidențiate ușor, astfel încât să nu piardă specificul pozei și a modelului.


10. Nu privi țintă spre aparat, ci schimbă ușor direcția privirii, mișcând și fața în aceeași direcție. Pentru un efect enigmatic și gânditor, privește într-o parte, dincolo de aparat. Însă, fii atentă și nu exagera cu mimica.

Cu toate acestea, fotograful Ion Pleș Alexandru este de părere că în arta fotografică nu ar trebui să existe reguli. „Deși în tot există unele reguli sau principii, eu obișnuiesc să le încalc, în special  în fotografie. Aici mă refer la felul cum pozează modelele - cu cât mai natural, cu atât mai bine. Dacă e să luăm după școală, există anumite criterii pe care ar trebui să le luam în considerație: poziționarea picioarelor, a coatelor, mâinilor, a capului, etc. Nu toți s-au născut modele și e un lucru absolut firesc, dar multe domnișoare atunci când pozează au tendința să exagereze în gesturi și mimică și, în rezultat, primim o fotografie cu emoții false sau o poziție caraghioasă. Totuși,  prefer ca naturalețea să rămână pe primul loc. De aceea, este binevenit ca fotograful să recomande sau să vină în ajutor cu câteva idei generale, pe care le-am adus drept exemplu în aceste fotografii”.

Jurnalist: Irina Gurdila
Fotograf: Ion Pleș Alexandru
Model: Iana Godoroja

allfun

Еще Тема