Люди

Cristina Moisei: Creez din dorința de a vedea femeile cât mai feminine

Creează haine pentru femei fiind cucerită de feminitatea și rafinamentul acestora. Cristina Moisei este o tânără mămică stabilită cu traiul în Spania, iar de curând a decis să confecționeze haine și pentru fetițe. Prin intermediul creațiilor sale, Cristina reușește să surprindă femeia în toată complexitatea sa. Mai multe despre începuturi, tendințe, stilul spaniolilor și planuri de viitor aflăm în interviul ce urmează

De ce vestimenția? Și anume rochiile, fustițele?

Pentru că este lucrul care mă completează ca persoana, e modul meu de a mă exprima. Am ales să fac rochii și fuste pentru că îmi reflectă feminitatea și anume aceste piese vestimentare ne fac feminine.

Povestește-ne câteva detalii despre începuturi. Cum a luat naștere pasiunea pentru domeniul designului vestimentar? Ai studii, cursuri făcute în domeniu?

Începutul cred că a fost pe la 7 ani, atunci când am început a desena primele haine caraghioase. La 16 ani am început să-mi cos primele haine, deja la 19 a început marea aventură Awissu. Dorința de a crea haine era, iar putința am creat-o prin studii profesionale în domeniu desigur.

Cum arată o zi din viaţa ta de creatoare de haine?

Începe cu finisarea unor detalii, ornamente sau plănuirea consecutivității lucrului pentru ziua ce începe. În ansamblu o zi în care creez ceva e o adevărată sărbatoare a sufletului.

De ce Awissu? Ce semnificație are?

Awissu pentru că mi se asociază cu mult soare, căldură și culoare. Din malteză Awissu înseamnă august - luna în care m-am născut.

Există un anumit element definitoriu pentru brandul tău, regăsit în fiecare piesă?

Fiecare lucrare vestimentara încerc să fie cât mai feminină, implementând broderiile și detaliile efectuate manual.

Care sunt materialele folosite în realizarea colecției și care este motivația alegerii lor?

Majoritatea hainelor sunt efectuate din bumbac, pentru că fiind natural e confortabil și plăcut de purtat, dar sunt și excepții alegând stofa pentru culoare sau textură.

În pregătirea unor piese vestimentare ai în vedere tendințele sau ții cont mai mult de propriile surse de inspirație?

Ideile mele sunt primordial, chiar dacă într-un sezon nu se poartă acest stil, până la urmă fiecare femeie este unică și merită să poarte haina care o avantajează.

Cum îţi dezvolţi brand-ul?

În prezent am început cu reconstruirea site-ului astfel încât orice femeie să-și poată comanda haina îndrăgită, pentru asta există tabelul mărimilor la fiecare haină. De asemenea, am început să-mi completez blogul pentru ca femeile să se inspire, hainele de pe blog la fel pot fi procurate după tabelul mărimilor.

Orice piesă vestimentară creata are la bază o istorie. Există o anumită rochie care îți este dragă și ascunde în spate o poveste specială?

Trăind prezentul sânt prea mult aprofundată în procesul de creație ca să observ istoria rochiilor. Fiecare lucrare e făcută cu atitudine și bună dispoziție. Vreau să cred că hainele făcute de mine vor face parte din istorii frumoase.

De curând ai început a crea hăinuțe și pentru fetița ta. Ne așteptăm în curând la hainuțe comercializate atât pentru mămici cât și pentru fetițe?

Pe site este o micî colecție pentru fetițe și în continuare cred că voi lucra în paralel la vestimente pentru femei și pentru fetițe.

Care este secretul unei ținute cu stil și bun gust pentru tine?

Armonia îmbinării culorilor cu texturile și formele potrivite.

Cum vezi moda pe străzile de acasă, dar cele din Spania?

Chișinăul e axat pe individualitate la capitolul modă și nu numai. Fiecare vrea să se deosebească, ceea ce duce la apariția unei culturi vestimentare nu prea decente. Din fericire Chișinăul găzduiește și femei cu un simț estetic deosebit, de invidiat chiar. În Spania situatia e total diferită, orasul în care locuiesc e unul turistic, iar asta își lasă amprenta în vestimentație, care e destul de lejeră. În forță sunt tricourile, șorții, jeans, uneori rochițe. În ansamblu, lumea nu se stresează referitor de felul cum arată.

Unde te vezi peste 10 ani?

10 ani e o perioadă destul de mare, multe vor disparea, multe vor apărea. Dorința de a vedea femeile cât mai feminine mă motivează să creez în continuare, dar cu certitudine voi fi alături de familia mea.

Foto: Arhiva personală
Jurnalist: Irina Gurdila

allfun

Еще Люди