Рататуй

Gulaș din carne de vită, un deliciu de la Kozlovna Ceska Pivni Restaurace

Restaurantul Kozlovna Ceska Pivni Restaurace are un preparat extrem de savuros pentru gurmanzii care apreciază adevăratul gust al cărnii - gulașul din carne de vită. Gătit cu multă măiestrie de Bucătarul Șef, Victor Tricolici, gulașul e un mix de arome, condimente și gusturi! Iată care e rețeta!

Ingrediente:

Carne de vită (Spată) - 2 kg
Ceapă uscată-  1kg
Pastă de tomate -  400 gr
Paprika de ardei dulce - 50 gr
Bere Kozel Brună - 1 l
Apă - 1,5 l
Sare - 30 gr
Piper negru măcinat - 1/4 linguriță
Chimion - o linguriță
Pull Biber (piper iute roșu fulgi) - o linguriță
Usturoi - 5-6 căței
La dorință, pentru îngroșarea sosului se folosește  făina de grâu, trasă puțin pe tigaie, aproximativ 150-200 gr.

Mod de preparare:

Ceapa se taie cuburi sau fâșii.

Carnea de vită se curăță de tendoane  și se taie cuburi a câte 15-20 gr. (folosim spată de vită, deoarece e moale și se fierbe mai repede).

Într-o cratiță (cazan) se toarnă ulei, lăsăm să se încălzească, apoi adăugăm ceapa, prăjim bine până devine de culoare maro.

Se introduce carnea și se prăjește 7-10 min. până se rumenește.

Apoi se adaugă următoarele ingrediente: pasta de tomate, paprika de ardei dulce, berea Kozel brună, se condimentează și se lasă să se călească 15-20 min, după care se adaugă apă.

Fierbem gulașul 90-120 min., până carnea devine moale.

La final, se adaugă 2-3 căței de usturoi. La dorință, pentru a obține un sos mai consistent, se pot folosi câteva linguri de făină prajită de grâu, care trebuie dizolvată în apă rece și strecurată în gulaș. În cazul în care folosim făina, sosul va mai fierbe 10-15 min.

Să aveți poftă!

Еще Рататуй