News Mix

Vino la Christmas ECO DECO și realizează propriile decorațiuni și ornamente de Crăciun

Deşi există multe teorii cu privire la tradiţiile de iarnă şi a ornamentelor de Crăciun, împodobirea casei şi a bradului rămâne unul dintre obiceiurile cele mai îndrăgite din perioada sărbătorilor. În ajun de sărbători, ne umplem sufletul de bucurie şi casa de ornamente vesele și îndrăznețe, în format unicat, realizate la Christmas ECO DECO!


Christmas ECO DECO este locul unde creativitatea se va combina armonios cu responsabilitatea față de natură și față de un mediu curat.

Astfel, Centrul Național de Mediu vă invită pe 17 decembrie 2016 în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ,,ARTICO'', să învățăm împreună cum putem contribui la protecția mediului înconjurător prin activități proprii, care sunt posibile și ușor de realizat, în acest caz prin realizarea jucăriilor și ornamentelor de Crăciun din materiale reciclabile. Veniți împreună cu familia la Christmas ECO DECO și veți avea parte de multe surprize, veți pune creativitatea și imaginația la încercare împreună cu copiii, pentru a realiza cele mai frumoase și mai speciale ornamente și jucării din materialele pe care le veți avea la îndemână.

Ne vom aventura într-un concurs național de confecționare a jucăriilor de brad din materiale reutilizate, vom dezbate idei de refolosire a deșeurilor reciclabile, vom găsi relații dintre deșeuri și calitatea apei pe care o bem în fiecare zi și vom afla cât de importantă este implicarea tinerilor în protejarea mediului înconjurător. 

În timp ce veți urmări cât de ingenioși pot fi participanții la concurs, vă veți bucura și de un program artistic divers. Iar părinții împreună cu picii voinici  sunt invitați să participe la Atelierul micilor ecologiști, unde se vor juca și vor încerca să înțeleagă cum să iubească natura.
În cadrul evenimentului vor fi organizate două concursuri, la care poate participa oricine are mâini dibace și o imaginație bună.

Pentru a participa la Concursul național de confecționare a jucăriilor de brad din materiale reciclabile trebuie să vă înregistrați accesând acest formular până pe 14 decembrie 2016. Iar pentru a participa la Concursul ideilor de reutilizare a deșeurilor completați următorul formular de înregistrare.

La concurs se pot înregistra atât persoane individuale, cât și grupuri/echipe de persoane. Mai multe detalii despre modul de organizare și desfășurare a concursurilor, despre cum să faceți ca să câștigați și ce puteți câștiga, aflați din Regulamentul Christmas ECO DECO.

Vă încurajăm să veniți și  să admirați, să vă expuneți părerea, să aflați lucruri importante, împreună cu noi! Vă așteptăm cu mare drag pe 17 decembrie 2016, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ,,ARTICO'', de la ora 11:00 până la 16:00. Intrarea la eveniment este liberă!

Detalii despre eveniment și despre concursuri puteți găsi și pe pagina de facebook a Centrului Național de Mediu.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului „Cultura unește oamenii și salvează apele”, implementat de Centrul Național de Mediu în parteneriat cu  Centrul Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău și Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și finanţat de fundaţia americană EcoCatalyst Foundation 

Еще News Mix