Columns

cristina_evtodii

Cristina Evtodii

Ajutorul dincolo de bani

Aş vrea ca articolul acesta să înceapă cu acest video, care v-a încălzi orice inimă şi va stârni lacrimi. Aşa cum a acţionat pentru mine chiar şi la a doua vizionare

Sunt sigură, în spatele vizitatorilor allfun.md se găsesc mulţi oameni cu inimă bună. Şi fiecare din voi a contribuit, cândva cu un ajutor mic pentru orfani. Am donat şi eu, am fost la case de copii şi în maternităţi unde găzduiesc copiii lăsaţi de mamele lor, fără inimă. Cine a spus că cei de la orfelinat au nevoie de bani? Doar pentru necesităţile primare, în rest... în rest ei au nevoie mare de afecţiune şi căldură.

Am găsit un grup de tineri, care şi-au propus să meargă la un orfelinat, unul ales de utilizatorii unui grup pe facebook. La fel, şi-au spus că cei care deţin sume mari de bani vor dona în conturile bancare ale orfelinatelor, ei însă şi-au dorit să aducă zâmbete. Cineva s-a apucat de promovare, altcineva de foto şi video, iar un al treilea prieten a oferit transport. Şi aşa, în mai puţin de o lună, mica echipă, a colectat jucării, hăinuţe, încălţăminte, produse alimentare şi alte obiecte donate de către oameni cu inimă bună. Cornelia Borodin a fost cea care a coordonat acţiunile. Ea consideră un gest nobil atunci când cineva împarte puţinul cu cei care au mai puţin decât el. Discuţia cu un prieten a motivat-o şi a înţeles că se vor găsi câteva persoane, care vor pune mână de la mână.

" Am colectat tot de la Oameni care nu au fost indiferenţi, de la Oameni ca mine şi ca tine, care au venit cu ce au avut. Au fost cu inima alături de noi. Nu am adunat mult, dar suficient pentru a aduce câteva zâmbete! Deci, tot ce ne-am propus ne-a reuşit!

Cred cu tărie că fiecare copil merită o copilărie fericită. Copilul de astăzi e omul de mâine. Noi, oamenii, sântem condamnaţi la dispariţie, precum zicea cineva. Ne naştem şi după care murim, dar dacă reuşim sa facem ceva între timp suntem nişte oameni fericiţi. Ar trebui săîncetăm săîmpărţim copii în ai noştri şi străini. Ei toţi sunt generaţia de mâine. Noi, printr-un mic gest, putem să le oferim aripi şi speranţă că mai existăşi lucruri frumoase în lume.

Daca ne gîndim pe viitor sa mai realizăm astfel de campanii?! DAAAA!!! Chiar în viitorul apropiat! Mai întâi vreau să-mi închei misiunea la Vîsoca.În campanie am reuşit să adunăm mai multe hăinuţe şi încălţăminte pentru fetiţe, iar acum vreau să cumpăr ceva haine şi încălţăminte pentru băieţi,pentru toţi! În acest scop, sper cât de curănd să realizez o seară caritabilă!

Primul pas a fost făcut! Acum, când lumea a asimilat despre ce e vorba, sper să ni se alăture mai mulţi cu puţinul pe care-l au. Avem nevoie de ajutor.

Ce ține de emoţii: am ieşit pe uşa internatului cu lacrimi în ochi. Nu din mila pentru existenţa acestor copii, ci din mila incapacităţii mele de a face mai mult pentru ei...Dar am să fac! Vreau să demonstrez lumii că un om mic e în stare să realizeze lucruri mari, iar o comunitate de oameni mici e în stare să facă lucruri immense!"susţine Cornelia Borodin (iniţiatoarea proiectului)

Еще Columns