Columns

Il Separatio

Il Separatio

Învaţă să iubeşti

Bărbaţii, de regulă, se maturizează destul de târziu, trecând prin mai multe faze, deaceea foarte frecvent pe acest fon apar conflicte între partenerii care se întâlnesc de tineri

Nu are sens să te enervezi dacă o fata friguroasă nu vrea în ruptul capului să meargă cu tine la spălat în omăt, precum nu vei impune  niciodată o  vegetariană să guste din friptura ta  delicioasă. Nu  vei impune o rockeriţă să asculte manele, cum nu  vei convinge o casnică că cititul lui Paolo Coelho  e o ieftineală artistică.  Trebuie să le  iubeşti aşa cum sunt!

Cât nu ne-am strădui noi să căutăm acea persoană ideală cu care am dori să creăm un cuplu şi cât de siguri nu am fi la un moment dat că chiar am găsit acea persoană, mereu va exista o chestie care ne va displace la ea, din start sau pe parcurs. Am observat că fetelor le cam indisplace să fie catalogate, însă trebuie să recunoaştem că există o sumedenie de criterii conform cărora imediat ne dăm seama de anumite momente de comportament şi atitudine din partea lor. Există fata casnică şi fata petrecăreaţă, fata distantă şi fata uşuratică, fata supusă şi fata rebelă, fata frigidă şi fata fu.... nefrigidă, fata independentă şi fata tatei ş.m.a. – toate au un specific de comportament care, odată ce ne dorim o relaţie de durată cu ele, trebuie să-l iubim şi să-l respectăm.

Să zicem, mie nu-mi place când o fată găteşte, dar asta nu înseamnă că dacă voi veni într-o bună zi acasă şi o voi găsi la aragaz îi voi da cu tigaia în cap. Sau să presupunem că ea este pasionată de vre-o telenovelă tâmpită – nu cred că e un efort atât de mare să ignori acest „viciu”, exact cum ea ignoră, sau măcar se preface că ignoră toate tâmpeniile tale.

Nu ştiu ce experienţă de conducere auto aveţi, dar vreau să Vă închipuiţi aşa o situaţie: aţi primit în dar, nuş’ prin ce miracol, o maşină de vis, să zicem un Ferrarri Italia. Sunteţi în al nouălea cer de fericire, e atât de perfectă, de Vă e şi frică s-o atingeţi. Urcaţi la volan şi când să porniţi, observaţi că are cutia de viteză manuală, în timp ce vouă Vă place cea automată. Dar în pofida acestui fapt, Vă încăpăţinaţi şi încercaţi să conduceţi ca şi când ar avea cutia de viteză automată. Maşina nu merge!!!! Sau o distrugeţi, sau trebuie să renunţaţi la ea, sau trebuie să Vă învăţaţi să conduceţi cu cutia de viteze manuală, fiindcă nu poţi conduce o maşină cu cutie de viteză manuală ca şi cum ar fi automată.

Bărbaţii, de regulă, se maturizează destul de târziu, trecând prin mai multe faze, deaceea, foarte frecvent, pe acest fon apar conflicte între partenerii care se întâlnesc de tineri. Apare un moment când cel care-ţi părea cel mai apropiat, la un moment dat nu-l mai recunoşti şi ţi se pare că despărţirea este unica soluţie. Dar Vă asigur că în majoritatea cazurilor este doar o stare tranzitorie de confuzie, care, cel mai frecvent, se termină cu o apropiere dublă faţă de cele care au ştiut să înţeleagă şi să sprijine.    

Am o prietenă apropiată care recent a rupt o relaţie de durată. Fata, trebuie s-o vedeţi, este absolut superbă: frumoasă, talentată, independentă. Pentru un novice, care ar cunoaşte-o, ar putea fi uşor de explicat, fiindcă la prima vedere este foarte distantă şi chiar uşor arogantă, dar cine a fost mult timp într-o relaţie ştie că fetele devotate iubitului sunt anume aşa.

S-a despărţit după o relaţie de durată din cauza faptului că partenerul categoric nu dorea să întemeieaze o familie şi, mai ales, să crească copii. Este un motiv cu siguranţă temeinic, dar iarăşi, înainte de a întemeia o relaţie e nevoie de comunicare şi cunoaştere – nu acceptaţi o relaţie când e vorba de divergenţe care ştiţi că niciodată nu le veţi putea depăşi! În timp, orice provocator de situaţii conflictuale creşte şi se acutizează.

Ah da, şi niciodată, indiferent de cât de tolerant(ă) nu ar fi partenera(ul), nu Vă permiteţi să flirtaţi cu alţii faţă de ei, nici măcar nu acordaţi atenţie exagerată, căci asta cu siguranţă mereu se sedimentează în subconştient şi provoacă uneori răbufniri catastrofale! 

Еще Columns