Columns

Barca va reveni

Barca va reveni

FC BARCELONA

S-a stins viaţa falnicei Veneţii,
N-auzi cântări, nu vezi lumini de baluri;
Pe scări de marmură, prin vechi portaluri,
Pătrunde luna, înălbind pereţii.

Okeanos se plânge pe canaluri...
El numa-n veci e-n floarea tinereţii,
Miresei dulci i-ar da suflarea vieţii,
Izbeşte-n ziduri vechi, sunând din valuri.

Ca-n ţintirim tăcere e-n cetate.
Preot rămas din a vechimii zile,
San Marc sinistru miezul nopţii bate.

Cu glas adânc, cu graiul de Sibile,
Rosteşte lin în clipe cadenţate:
"Nu-nvie morţii - e-n zadar, copile!"

Cred că versurile marelui poet descriu cel mai bine situaţia.

Dar ciclul s-a terminat doar pentru această echipă şi Barca va reveni tot aşa cum a făcut-o de multe ori, de fiecare dată tot mai încântătoare.

Sigur va fi greu să atingă nivelul acestei ultime echipe 2008 – 2012. De fapt, am impresie că nimeni niciodată nu va fi în stare să fie ca ei, iar cu timpul aceasta echipă se va cristaliza în memoria absolut tuturor ca cea mai puternică echipă din istorie, în caz ca mai sunt ceia ce nu au văzut-o în această postură până acum.

Poate cu altă ocazie voi reveni cu ode la adresa acestei echipe, nu în aceste momente triste atât pentru suflarea “blaugrana”, cît şi pentru toţi iubitorii fotbalului adevărat. Trist pentru toţi, fiindcă nu se ştie dacă vom mai avea ocazia să mai vedem aşa fotbal. Ştiam cu toţii că va veni acest moment mai devreme sau mai târziu şi anume în clipele grele aceşti jucători magnifici merită toată susţinerea şi respectul nostru.

Iar acum trebuie să felicităm echipele germane, care au ieşit în finală absolut meritat şi să sperăm ca vom vedea un meci spectaculos, mai ales că aceste colective ne-au demonstrat fotbal de superclasă în acest sezon.

Еще Columns