Columns

Pentru că aşa sunt prietenii

Pentru că aşa sunt prietenii

Să te rănească cineva sufleteşte e foarte simplu. Mai greu e să construieşti înapoi ceea ce era, ba mai mult – imposibil! E foarte greu să ierţi şi să uiţi. O pot face doar unii. Şi nu le dau nici dreptate, nici nu îi învinuiesc pentru aceasta. Nu îi consider corecţi în ceea ce aleg să facă, dar nici nu îi judec. Ce ai face dacă un prieten te-ar trăda? Dar dacă ar face aceasta nu pentru prima dată?

Cu toate că poate, în adâncul inimii, îţi doreşti să nu existe neînţelegeri cu alţii, totuşi experienţele proprii şi adevărul dur îţi baricadează drumul spre "unele" cunoştinţe/foşti prieteni (mă îndoiesc dacă au fost amici de au devenit "foşti"), rude (mai rar, dar există, ştiu!) Foarte des ierţi, ca mai târziu să te convingi că ai dat din nou peste aceeaşi blană de lup.

Prietenia e ca şi dragostea în sensul înţelegerii reciproce şi al respectării unor idei şi acţiuni tabu! Odată ce tabu-ul (momentul ideal pentru a înţelege cât de "prieten""ţi-e persoana) a fost încercat, care sunt acţiunile pentru mai departe? Greşeşti, cel puţin din opinia şi experienţa mea, în caz că ierţi persoana dată. Sună dur, dar e al dracului de util dacă ştii să stopezi o situaţie la timpul potrivit.

Voi relata ceva foarte banal, vă rog să vă bazaţi pe exemplul contextual, care constă în cel al reclamei la detergentul care înlătură pata de pe haina prietenei X . Se relatează despre o prietenie adevărată. Pentru că aşa sunt prietenii, se ajută sau repară greşelile!

Ce ar fi dacă fata nu ar fi găsit acel "magic praf de spălat"? Un prieten adevărat ar fi găsit o ieşire din situaţie sau celălalt ar ierta pentru că nu se opreşte lumea la un maiou! Corect?

Dar ce ar fi dacă  maioul preferat, dar deja murdărit de X, în prezenţa prietenei Y, ar fi fost distrus complet? Cum ar reacţiona X? Cât de real pare că această acţiune nu este una intenţionată?

Concluzia mea şi îndemnul meu este ca să demonstrez că într-o prietenie poţi eşua, ca şi într-o relaţie de dragoste. E clar că dacă acestea au eşuat, nu mai este sens în afirmarea acestui statut de "iubit", deşi fost, sau "prieten".  Vă doresc prietenii strânse, fără trădări! Însă nu uitaţi – totul are limite! Nu vă lăsaţi păcăliţi, folosiţi şi, mai ales, trădaţi!

Еще Columns