Columns

Fratelui mai mic

Fratelui mai mic

Cei mai mulţi oameni au momente frumoase în sertarul cu amintiri. Momente rânduite frumos, cu etichetă şi care, atunci când zburdă libere, trezesc fie un zâmbet mare cât curcubeul, fie lacrimi pitite bine într-un colţ de ochi. Momente care de obicei sunt legate de oamenii cei mai dragi. Despre unul dintre acei oameni din viaţa mea vreau să vă povestesc acum. Pentru că cred cu tărie că există oameni cărora nu trebuie să uiţi să le spui cât de mult ţii la ei...

***

Nimic nu anunţa memorabila ciocnire, era doar o altă zi obişnuită a copilăriei mele, într-o seară de iulie 1997. Nu am să uit niciodată momentul când MAMA mi-a făcut cunoştinţă cu El – fratele meu mai mic.

Bro’, sincer! Ştii cum a fost? Ca într-un slow-motion de Bollywood sau exact că-ntr-o reclamă ieftină la un şampon ieftin pentru proletariatul est-german (WTF is this??? Şi de ce trebuie să stea cu noi???)

Pe atunci nu înţelegeam că acel ghemotoc de om o să-mi devină atât de drag şi va fi martor al celor mai frumoase amintiri ale mele. Acum a devenit un băiat înalt şi frumos, ce te înşurubă cu ochii lui verzi.

***

Rar, aşa iubesc eu...

Iar când o fac, te învăţ pe deasupra şi te pot recita dintr-o suflare, că pe cea dintâi poezie. Şi la noi nu a fost dragoste de la prima vedere. A venit cu timpul.

Acum îi ador vocea, mâinile, ochii şi zâmbetul plin de lumină şi iubire, îi respect talentul. Fratelui meu nu îi este frică să dăruiască, să îşi exprime emoţiile, să plângă şi să râdă din toată fiinţa lui.

Deşi avem multe pasiuni comune: muzică, lectură, filme, locuri, arta e cea pentru care putem sta ore întregi într-o bucată de hârtie. Acolo, printre creioane, pensule, ceaiuri şi glumiţe bine înfăşurate pe câte o pânză pictată în ulei, rămâne câte un strop din noi doi.

L-am învăţat să deseneze, l-am învăţat să trăiască frumos, să preţuiască viaţa, să iubească, să îndure, să creadă în bine şi a se bucure de fiecare clipă. El mă ajută să nu mă pierd în nimicuri de genul "nu am bani, am celulită, nu îmi vin pantofii, m-a înşelat iubitul..." (ehh... "e o parte superbă în orice dobitoc, trebuie doar să o vezi", spune el).

***

Bro’, acum voiam doar să-ţi spun că te cred un domn frumos şi inteligent, pentru că eşti cioplit din dragoste! Şi te iubesc din tot sufletul meu. Te-am învăţat să ţii o pensulă în mână!!! Vezi ce faci mai departe, vocaţia ta este să fii artist!!! Şi nu înceta niciodată să visezi şi să obţii tot ce vrei de la viaţă!

Cu dragoste, your sis’...

Еще Columns