Columns

Salvează viaţa

Salvează viaţa

Odată cu sosirea iernii, s-a dat start evenimentelor de caritate. Cert este că, din an în an, lumea este sensibilizată şi contribuie activ la acţiuni caritabile.

La data de 9 decembrie, în incinta centrului comercial "Shopping Malldova", a avut loc un asemenea eveniment, cu genericul "Viaţa cuiva deja nu mai este un mărunţiş", organizat de ONG-ul "Salvaţi Viaţa".

Cum fiecare dintre noi are o puşculiţă în care-şi depune mărunţişurile din buzunare, organizatorii au îndemnat pe fiecare să doneze acel mărunţiş, aparent nesemnificativ.

Pentru că am contribuit şi noi, organizatorii ne-au înmânat o diplomă.

Preşedintele organizaţiei, Aliona Bercaci, ne-a mărturisit câteva detalii: "Acest eveniment are loc deja al doilea an consecutiv, organizaţia noastră acordând ajutor copiilor grav bolnavi. Anul trecut am adunat o sumă de 34 000 de lei, inclusiv cu susţinerea portalului web allfun.md. În acest an sperăm să adunăm o sumă mai mare, ca să putem contribui mai mult la ajutorul copiilor vulnerabili. În principiu, este foarte convenabil ca fiecare să-şi aducă mărunţişurile care, adunate împreună, pot oferi o speranţă pentru copii.

În general, la acest eveniment sunt chemaţi să ne susţină copiii de la grădiniţe şi şcoli, dorim să dezvoltăm în copii dorinţa de a ajuta şi să nu fie indiferenţi faţă de lumea înconjurătoare. În acest an, 25 de licee şi şcoli au contribuit deja şi am atins unele rezultate, anul trecut activând un număr foarte mic de şcoli. Suma de bani acumulată va fi repartizată celor patru copii grav bolnavi: Roma, Mariam Beized, Guzal Ruzibaeva şi Victoria Ghirghircic. Sunt persoane care nu aduc doar monede, ci mai donează câte 100 sau 10 dolari, cineva aduce câte un leu, dar, indiferent de sumă, aceasta contribuie mult la ceea ce ne-am propus. Sunt persoane care aduc mărunţişuri doar pentru a-şi elibera buzunarele, însa sunt mulţi oameni care intenţionat vor să ajute şi donează bani în funcţie de posibilitate. Sperăm că această iniţiativă o vom prelungi şi pentru anul viitor."

E foarte important să ne gândim şi la aproapele nostru şi să realizăm că căldura sărbătorilor de iarnă nu o primesc mulţi copii şi familii vulnerabile, să realizăm că fiecare dintre noi poate ajuta o viaţă şi poate dărui o speranţă. E important să contribui si tu la un astfel de eveniment!

Еще Columns