Columns

Despre oameni...

Despre oameni...Nu degeaba se zice că noi suntem media aritmetică a 10 oameni cu care petrecem cel mai mult timp.  Așa e... Furăm câte puțin de la fiecare persoană prezentă în viața noastră.

Mie îmi place să privesc oamenii care merg pe străzi, sunt surse inepuizabile de meditație, gânduri, comparații...Îmi place să-i văd triști, fericiți, îngândurați, zăpăciți; îmi place să le simt emoțiile, să le trăiesc bucuriile, să le plâng tristețile...Îmi place să le descopăr mecanismul și să studiez fiecare element în parte. De fapt,oamenii sunt o operație matematică, sunt suma dintre ereditar, mediu și educație.  Nu e ușor să amesteci aceste ingrediente pentru a obține un aluat omogen, fără cocoloașe, nici prea tare, nici prea moale, ci numai bun. Oamenii par atât de diferiți, însă sunt atât de asemănători, încât oricare dintre ei aș fi, aș avea aceleași emoții, aceleași trăiri, dar într-o ordine diferită și cu intensități diferite.

Am întâlnit oameni diferiți, profunzi și superficiali, oameni cărora le pasă și oameni indiferenți, care vorbesc și care ascultă, care urăsc și care iubescnecondiționat, oameni care se îngrijorează și care încurajează. Am întâlnit des oameni-visuri. Visurilesunt dictate de viață, însă, de fapt, ele sunt cele care ne construiesc viața. Ne lăsăm purtați de ele, suntem doar o stea în universul visurilor și doar unii realizează că putem fi universul, iar visurile să ne fie acea stea. Acești oameni nu trăiesc clipa, ci construiesc castele din visuri.

Ador oamenii-iubire, acei oameni care au învățat iubirea de sine, de oameni și de tot ce ne înconjoară. Oameni ce deschid cărări de iubire în calea fiecărui om întâlnit. Sunt oameni frumoși la suflet, oameni-îngeri, care reușesc să te înalțe, iar când înveți să mergi fără să te prăbușești ei pleacă, pentru a alina și alte suflete.

Mai sunt și oamenii-emoții, în această categorie mă regăsesc și eu.  Sunt oameni care trăiesc cu un dor enorm de viață, de iubire, de frumos... Poate nu sunt atât de evoluați spiritual ca oamenii-iubire și nici perfecți ca oamenii-visuri, însă sunt plini de emoții intense, plini de dăruire, de pasiune pentru tot ce fac, sunt oameni-vulcan, oameni-dor , oameni-fericire...

Trebuie să aruncăm oglinzile, să ne uităm în ochii oamenilor și să ne vedem în ei pe zi ce trece tot mai frumoși, nu la chip, ci la suflet, să rupem din frumusețea aceasta și să ne împărțim cu toți cei ce ne înconjoară...

misshypnose.wordpress.com

Еще Columns