Columns

Sinonimul lui "niciodată"

Sinonimul lui "niciodată"

A fost odată un băiat educat și cuminte care și-a oferit inima pe tavă unei fete, care, la rândul său, a zis: " Mersi, dar nu mi-e foame încă."

Acest lucru l-a făcut să dispere și să-și ia inima înapoi, însă numai pentru câteva clipe, fiindcă acel "încă" l-a făcut să zâmbească și a recăpătat acea rază de speranță. S-a gândit că, probabil, nu e obișnuită cu așa daruri. Așa că a revenit, de data asta cu un platou auriu, pe care i-a oferit plămânii, în semn că fără ea nu poate respira. Fata a râs drăgălaș și a refuzat din nou: "Nu, mulțumesc, acum nu am nevoie de ei, văd mai târziu la ce îmi pot servi." Deși respins din nou, băiatul și-a amintit că ea a spus "mai târziu". E clar că a vrut să zică "da", și-a spus el. Probabil e enervată, stresată sau, simplu, obosită. Așa că, de data asta, a mers și a cumpărat cel mai frumos vas, încrustat cu smaralde, unde i-a dat în dar ochii, în semn ca nu vede pe nimeni în afară de ea. Fata a aruncat o scurtă privire și, pufnind ușor în râs, a zis: "Nu, mulțumesc, nu mi se potrivesc ochii verzi". De data asta nu a fost niciun "încă" și niciun "mai târziu", așa că băiatul s-a resemnat și nu a mai oferit nimic nimănui, decât uneori cafele pe tave simple unor persoane străine ce se trezeau alături în diminețile reci.  Acum stă închis în sufletul și inima sa, cu toate zăvoarele și draperiile trase, stând în întuneric și învinovățindu-se că nu a realizat mai devreme că "încă" e doar un sinonim al lui "niciodată".

Asta e greșeala multor fete care leagă de sine o persoană: o țin alături și nu-i dau drumul, chiar dacă știu că niciodată nu vor fi cu ea. E lecția pe care am învățat-o mai demult și pe care fiecare trebuie să o învețe: să nu tăiem aripile celor care merită să zboare ...

Еще Columns