Columns

Un bărbat adevărat

Un bărbat adevărat

"La vârsta ta, îl cunoscusem deja pe tatăl tău, mergeam împreună la film şi din banii economisiţi el mă ducea la patiserie" – zilnic aud această frază, plus mina mamei, nemulţumită că la cluburi, spectacole sau cafenele merg doar împreună cu fetele, fără urmă de vreun "potenţial ginere".

Situaţii similare îs şi la fetele pe care le cunosc. Chiar mai mult, sunt fete atrăgătoare și cu un intelect bine merci, dar care preferă să rămână singure decât cu un eventual desesperado.Nu e necesară sosirea pe covor roşu a prinţului pe cal sau în bentley alb, nici a prinţului cu înfăţişarea lui Beckham...

"O fată atât de frumoasă şi fără prieten?" – probabil cea mai epică întrebare care mi-a fost adresată vreodată. Binecuvântată să-ţi fie naivitatea, existenţa unei fete frumoase fără prieten e inexplicabilă?

Din start spun că nu le pun o etichetă tuturor, ci majorităţii celor pe care i-am cunoscut. Mutaţiile timpului au transformat bărbatul într-un individ care a uitat comportamentul unui gentelman, care nu mai are o poziţie bine definită, care a uitat cum să curteze şi să cucerească o fată şi vrea să treacă mai repede la fapte. Nu mai există fluturaşii aceia în stomac, care îţi dădeau bătaie de cap când trebuia să te vezi cu acel băiat.

S-au obişnuit să strige-n gura mare că suntem mercantile şi cinice (vă servim ca stimul, nu mai fiţi atât de indignaţi), s-au obişnuit să aştepte ceva în schimbul unei cine, să vorbească direct despre necesităţi fiziologice, să nu-şi asume responsabilităţi şi să-şi impună autoritatea în cele mai nepotrivite momente.

De câte ori mă uit un film vechi, privesc cu admiraţie femeile din trecut: iubite, respectate, protejate, care primeau flori pentru frumuseţea şi senzualitatea lor, care se aflau lângă un bărbat adevărat. Au apus demult vremurile în care, atunci când îi cădea batista jos, gentilomii se îngrămădeau care mai de care să o ajute pe frumoasa domnişoară, vremurile când bărbaţii vorbeau respectuos şi niciodată necuviincios în preajma unei femei.

Există şi bărbaţi care creează un izbitor contrast pe fundalul majorităţii, dar e indispensabil ca numărul acestora să crească.

Еще Columns