Columns

Gata de însurătoare

Poţi susţine că cunoşti femeile doar atunci când cu adevărat ai iubit-o doar pe una şi ai trăit cu ea ceva vreme. Amintiţi-vă când, după câteva luni de convieţuire, ajungeţi să descoperiţi anumite legităţi în comportamentul ei.

Peste un an deja ştii şi fără să-ţi spună că i-a venit ciclul, iar peste doi-trei ani, deja rămâi cu adevărat surprins când apare ceva nou. Iar "ceva nou" ţine doar de talentul alesei şi de dorinţa ei de a fi mereu "o enigmă".

Femeile sunt principalul obstacol în evoluţia nestingherită şi continuă a unui bărbat. Este dificil să iubeşti cu adevărat o femeie şi, în acelaşi timp, să acorzi atenţia cuvenită carierei. Există un singur remediu care îi poate asigura unui bărbat posibilitatea de a iubi o femeie fără a se abate de la evoluţia în carieră – e vorba de căsătorie!

Închipuiţi-vă că duceţi un sac foarte mare în spate, iar în acelaşi timp trebuie să vă apăraţi de obstacolele ce apar în faţă. Veţi putea face acest lucru doar atunci când sacul va fi transformat în rucsac cu ajutorul unei funii şi fixat în spate, iar mâinile vor fi libere pentru orice activitate. Anume această transformare şi este căsătoria!

Şi, cu cât statutul alesei în societate este mai solid, cu atât mai mare este efortul necesar pentru a efectual a această transformare, deoarece funia necesară va trebui s-o tragi de la ceilalţi doritori. Astfel, la un capăt al funiei eşti tu, iar la capătul celălalt sunt toţi cei cărora le permite aleasa să fie. Sunt o sumedenie de fete care le permit prea multor bărbaţi să tragă şi, într-un final, nimeni nu mai vrea să-şi încerce norocul. Sau se găseşte câte unul la care calea este aparent complet curăţată de orice obstacole şi e dispus să poarte sacul în spate şi fără funie – oricum nu e nevoie să dea din coate.

Este adevărat, şi o declar cu toată sinceritatea, că majoritatea bărbaţilor, în pauzele dintre mese, se gândesc numai la sex. Toate celelalte gânduri: cariera, prietenii, societatea, sunt doar un scurt răgaz, o etapă, o treaptă în scara ce duce către scopul suprem – sexul. Şi există un singur sentiment care poate abate gândurile bărbatului de la sex – dragostea. Cunosc câţiva bărbaţi care au fost cu sute de femei, dar toţi într-un glas au confirmat că atunci când şi-au găsit iubirea adevărată erau gata să rabde oricât era nevoie fără sex, doar pentru ca ulterior să fie numai cu ea.

Fetele cu mai puţină experienţă pot fi o "povară prea uşoară" pentru un bărbat şi atunci el cu o mână duce povara, iar cu cealaltă îşi rezolvă problemele. Din acest considerent, femeia tre’ să reprezinte o "povară suficient de grea" pentru ca bărbatul să vrea să facă rost de funie, dar şi una suficient de plăcută pentru ca bărbatul să nu o lase prea mult timp jos, plecat în căutarea funiei, sau să nu se apuce de o "altă povară".

Adevărul este că în societatea modernă nimeni nu mai este mirat atunci când rolul celui care "poartă sacul" şi-l asumă femeia. Dar sper ca fiecare din cei care vor citi aceste rânduri să aibă parte de cea mai plăcută variantă: ambii parteneri să meargă alături şi împreună să tragă o "valiză" cât mai mare – copiii!

P.S.: Dragi părinţi, ştiu că vă faceţi griji, dar fiţi liniştiţi – sunt pe calea cea dreaptă, deocamdată în plan de atitudine.

allfun

Еще Columns