Columns

Dragoste "po-paţanski"

Ştiu că nu mai este la fel de popular ca pe vremuri, dar totuşi sper că fiecare dintre voi a văzut unicul film rusesc care a primit Oscar, şi anume "Москва слезам не верит", o capodoperă a cinematografiei sovietice.

Cât timp eram adolescentă îmi părea doar o istorie interesantă de viaţă, însă, cu timpul, am început să înţeleg subtilitatea fiecărei situaţii elucidate în acest film. În fiecare an, când îmi reveneam după petrecerea de Revelion, îmi făceam câte un lighean de Olivier, luam câteva kilograme de mandarine cu mine în pat şi priveam din nou acest film, care negreşit era difuzat la unul dintre posturile TV. Şi era acolo o situaţie care a servit drept obstacol de bază în crearea unui cuplu aparent ideal – ea câştiga mai mulţi bani decât el!

Foarte multe dintre prejudecăţile care existau odinioară nu mai sunt actuale. Femeile deţin funcţii de conducere în toate sferele businessului şi în politică şi asta pare deja o normă pentru fiecare. Dar să nu uităm un mic detaliu foarte important – majoritatea au atins această performanţă după căsătorie.

În fine, vroiam să vă povestesc despre o prietenă foarte apropiată, care de doi ani îşi face studiile la Londra şi de foarte mulţi ani se întâlneşte cu un băiat din Chişinău. S-ar părea că sunt cuplul ideal: se potrivesc bine fizic şi au multe interese comune şi, datorită tehnologiilor moderne de comunicare, despărţirile nu mai par insuportabile. Însă, de când ea a primit din partea unei companii de publicitate din Londra un contract foarte mare şi a început să câştige lunar mai mult decât ar putea el câştiga anual în Moldova, relaţia lor sensibil s-a răcit. Mai mult decât atât, ea a început a cunoaşte oameni noi în Londra şi, fiind o fată foarte atrăgătoare, nu e de mirare că mulţi au încercat să o curteze. Însă ea îi respinge pe toţi, păstrând cu smerenie fidelitatea pentru iubitul din Moldova.  

Totuși alaltăieri oarecum m-a şocat când mi-a spus că este foarte intens curtată de un băiat rus, stabilit de mai mulţi ani în Londra, foarte înstărit şi că ea nu ştie ce să facă. Pare o istorie oarecum banală şi cu un final evident, doar că fata este o excepţie din orice închipuire posibilă. Ori e de vină faptul că a copilărit între băieţi, ori că are anumite apucături de la numeroşii fraţi, care sunt anumite autorităţi ale lumii interlope, dar fata m-a surprins cu motivaţia ezitării sale: „– Asta o să fie "ne po-paţanski" din parte mea să procedez astfel! . Plus că ea încă e şi un copil prea fricos pentru a face o schimbare atât de importantă în viaţa ei.

Mama sa a sfătuit-o să asculte inima şi să-l aleagă pe londonez, însă ea, ca-ntotdeauna, va proceda cum consideră ea de cuviinţă.

Nouăzeci la sută dintre fetele pe care le cunosc ar ceda în faţa ispitei londoneze, mai ales că băiatul e chiar arătos şi curtează foarte elegant. Însă nu există niciodată garanţii că, în scurt timp, el nu va alerga după alta, iar între timp este băiatul din Chişinău care o venerează. Dar mai e şi altă variantă – e suficient de tânără şi independentă să-şi mai facă ceva timp de cap, iar când mai prinde la minte să formeze un cuplu, căci doritori mereu vor fi suficienţi.

Cred că va citi şi ea acest articol, de aceea chiar vă rog să vă expuneţi părerea despre cum ar trebui să procedeze fata. Poate chiar voi veţi fi cei care vor alege sfârşitul istoriei.

allfun

Еще Columns