Columns

De vina e dragostea

De vina e dragostea

Un prieten de-al meu, cam de aceeași vârstă cu mine, s-a îndrăgostit. A făcut-o într-un mod foarte modern, pe facebook. Mai întâi iau plăcut pozele ei, apoi a început să discute cu ea. După câteva săptămâni, gata, s-a transformat într-un adolescent.  Se întâmplă, ar spune unii, doar că există o mică problemă: ea are șaptesprezece ani. Pentru alții aceasta poate fi o problemă mare! Cum, nu are încă optsprezece ani? Cum, ești practic de o vârstă cu mama ei? Doar e o copilă, dacă se supără și face denunț la poliție?

Stăteam și mă gândeam cum se întâmplă că unii bărbați numeresc în așa situație. Sincer, cred că e ceva psihologic la mijloc. Cu siguranță nu e vorba de atracție pur fizică. Cred că problema e undeva în adânc. Cel mai des, în așa situație numeresc cei care au avut relații dificile în adolescență sau relații nereușite cu femei cam de vârsta lor. Pentru bărbați, contactul sexual trece pe planul doi în astfel de relație, e mai importantă senzația că ai grijă de cineva. Poate fi și alt aspect: posibil că, în acest fel, ei încearcă să oprească îmbătrânirea, fac totul să se simtă tineri.

Dar este și cealaltă față a monedei: ce le face pe tinere de 17-18 ani să se intereseze de bărbați care sunt de o vârstă cu părinții? Aici cred că sunt mai multe aspecte. Unul ar fi dezamăgirea în băieții ce le-nconjoară. Cu toții știm că fetele se maturizează mai repede. Altul, cât de urât nu ar suna, este faptul că bărbații mai în vârstă sunt deja realizați în plan financiar și le-ar putea oferi, în schimbul acestei relații, cadouri scumpe, distracții pe măsură, călătorii în străinătate. Unii psihologi spun că e de vină faptul că tatăl nu i-a atras destulă atenție fetei. Cel mai des se întâmplă în familiile unde tatăl nu a locuit împreună cu ei. Eu aș vrea să cred că totuși e de vină dragostea, unul dintre cele mai frumoase sentimente existente...

allfun

Еще Columns